Nu är Tyskland snart över

Imorgon, lördag, så åker vi vidare till Holland och lämnar Tyskland för denna gången. Det blev faktiskt en överraskande bra tävling och jag fick många bra matcher. När var det senaste jag bloggade? Det var väl att jag skrev att jag hade kvalat in eller? I så fall så har ni missat mycket sköj. Jag spelade ju som sagt första omgången på tisdagen mot Sabina Dadaciu från USA, fast som egentligen är ifrån Rumänien. Det blev en riiiiiikig lång match trots att siffrorna blev 7-6, 6-3 till mig. I första set var det jättelånga dueller och jag tror att båda vi var helt slut. Det blev 9-7 i tiebreaket i första set och det hände mycket under det tiebreaket. Hon hade för det första 5-2. Jag vände till 6-5. Missade setboll. Vid 6-6 så slår jag av senan???!!! Jag räddar hennes setboll vid 6-7. Vid 7-7 slår hon av senan???!!! Och vid 8-7 så gör hon dubbelfel ❤️❤️❤️. I andra set var det fortfarande jämnt men det blev inte riktigt samma fight.

Alltså hade jag nu vunnit min första match i huvudtävlingen i en grade 2!!! Jag var ganska glad får jag säga. Just det, på eftermiddagen så vann jag ju också min första dubbelmatch i en grade 2. Jag spelade dubbel med Kamilla Bartone från Lettland. Våra motståndare var min rumskamrater. Melis Yasar och Alexandra Viktorovitch. 😂 Vi spelade faktiskt jättebra och vann med 6-0,7-5. Så det var också sköj. Tyvärr förlorade vi dagen efter i kvartsfinalen mot 2;a seedade paret från USA.

På onsdagen så mötte jag 2:a seedade Siemers från Tyskland i singeltävlingen. Jag gick verkligen in helt avslappnad på matchen eftersom jag skulle möta en som låg 99 på rankingen. Jag tappade första set 2-6. Låg under andra med 2-4. Jag fortsatte bara spela min tennis och ville ta så många game som möjligt. Plötsligt står det  1-1 i set, 5-3 40-15 och matchboll till mig. Så, jag vann matchen och kom till kvartsfinal i tävlingen. Dagen efter (igår) blev dock en grekiska för tuff där jag förlorade med 2-6,2-6. Men jag är ändå väldigt nöjd med denna tävlingen då jag fick 7 stycken bra matcher. Nu laddar vi om för Holland.

2 reaktioner till “Nu är Tyskland snart över”

  1. Pappa Hennemann Svara

    Jag vann nästan över Ebba idag.
    Hade 30-0 vid 2-4 i första set men kunde tyvärr inte hålla min matchplan. Förlorade till slut med knappa 2-6 1-6….men tar revansch snart. Hälsa Alex och lycka till i Holland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *