Dubbeltitlar och förebildsjakten

Nu är det verkligen dags för en uppdatering här. Sommaren är garanterat över i Sverige och det blir tuffare för varje vecka att lyckas få in tennispass utomhus på gruset. För ja, några tävlingar till utomhus kommer det förhoppningsvis bli för mig i år. Men om jag ska vara ärlig så tycker jag nästan det är lite mysigt att hösten är här och att det blir lite kallare. Det kanske dock beror på att jag fortfarande kunnat njuta av solen rätt mycket de senaste veckorna. Efter tennisen i Båstad i juli har jag varit i Italien, Slovakien, Österrike x2, Frankrike, Spanien och Ungern. Under första resan i Italien så kvalade jag in i en 25k dollars tävling men fick ge upp i nästa match då jag fick problem med ryggen. Däremot lyckades jag spela klart dubbeltävlingen tillsammans med Nika Radisic från Slovenien och till och med vinna min första 25k titel i dubbel. Så förutom ett lyckat slut resultatmässigt så var det en extra rolig vecka då både mamma och pappa var med som stöd. Vi hade även tid under veckan att upptäcka den fina naturen runt omkring med både sjöar och vattenfall.

Efter Italien blev det några lugnare veckors träning då det var fokus att få mig helt frisk igen och att ryggen skulle vara redo för tävlingar. Under den här tiden blev det några sista fina sommardagar med familj och vänner. Sol och bad, god mat och till och med lite live-fotboll igen. När jag tittar tillbaka på dom här bilderna så tar jag nog tillbaka det där med att jag tycker det är mysigt att det börjar bli lite kallare ute…:)

Hur som helst så var det äntligen dags för tävling igen i Augusti och nu skulle pappa och jag åka till Slovakien och Österrike x2 på 15k dollars tävlingar. När man inte har fått tävla under en tid så kommer man tillbaka med sådan motivation och man blir så tacksam för att man ens får stå på banan igen. Resultatmässigt kanske dessa tre veckorna inte var de bästa, men jag fick spela en del matcher och kom tillbaka i matchtempo samtidigt som kroppen svarade bra. Det blev totalt sett 2 andra omgångar och 1 kvartsfinal i singel och en semi i dubbel.

Efter den tre veckors resan så var det bara en veckas träning på hemmaplan i Helsingborg innan det var dags att åka med coach Arvidsson till Frankrike och Saint-Palais-sur-Mer och min favorittävling. Förra året vann jag min första proffstitel där och det var så sjukt kul att komma tillbaka i år. Jag hade stöd från hemmapublik som kände igen mig och hela tävlingen är sjukt bra organiserad och proffsig. Denna gången var det en 25k tävling istället för 15k vilket innebar att jag behövde kvala. Jag lyckades kvala in och även vinna en match i huvudtävlingen innan det tog stopp i andra rundan mot en italienska. Mitt spel blev bättre och bättre under veckan och det var ett steg i rätt riktning. En lyckad vecka och fortfarande mitt favoritställe, jag kommer garanterat tillbaka nästa år om jag får möjligheten.

Direkt från Frankrike åkte vi vidare till Melilla i Spanien, som ligger i Afrika bredvid Marocko, och spelade en 15k tävling. Melilla spelade jag även förra året och visste därför att det inte är världens roligaste ställe. 🙂 Jag vann två matcher i huvudtävlingen och gick till kvartsfinal och vann sedan hela dubbeln tillsammans med min sydkoreanska kompis. Det var riktigt kul med titel och det är framförallt kul att spela med någon som har mycket energi från första till sista boll.

Jag var bara hemma och tränade i 5 dagar efter Melilla innan jag åkte iväg till Budapest för att kvala i en 25k dollars tävling. Med på resan var Mattias igen och på plats fanns också även Fanny. Fanny och jag har det alltid lika roligt ihop och det är såklart extra kul när man kan spela samma tävlingar. I singelturneringen kvalade jag in efter att ha vunnit två matcher och i kvalfinalen vann jag även med 10-5 i avgörande matchtiebreak. I huvud fick jag möta en duktig italienska där jag låg under med 2-5 i första set men lyckades vinna med 7-5, 6-1. I andra omgången mötte jag 1:a seedade och 167 rankad fransyska. Jag spelade väldigt väldigt bra och lyckades vända och vinna med 3-6, 6-3, 6-2 och vann därmed mot den högst rankade spelaren jag mött och gick till min andra kvartsfinal någonsin på 25k nivå. I kvartsfinalen var dock ungerskan Natalia Szabanin för svår där jag förlorade med 1-6,4-6. Men ändå en otroligt bra tävling som jag tar med mig många bra saker ifrån. I dubbeln gick det däremot ännu bättre då jag tillsammans med min ungerska kompis Dorka Drahota Szabo vann hela turneringen! Riktigt roligt att ta ännu en dubbeltitel och extra kul att vinna på Dorkas hemmaplan.

Så det här var en liten summering över hur det har gått sedan sist. Men förutom alla resor och tävlingar så har jag också blivit nominerad och är en av årets finalister i Förebildsjakten. Förebildsjakten är en kampanj nu under slutet av året som lyfter fram lokala förebilder och jag är otroligt stolt och glad att jag är en av årets finalster. Jag är med i kategorin Lokal Verkan på grund av mitt arbete med Caijsas Träningsdagbok och Tennis på Gatan i Tynnered i Göteborg. Än så länge har jag blivit fotograferad och spelat in ett personligt porträtt som kommer att synas på sociala medier lite längre fram. Gå gärna in och skicka på deras hemsida http://forebildsjakten.se/ och Instagram för att följa med i kampanjen @forebildarna.

Här kommer ett gäng bilder från de senaste månaderna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *