Januari

2022 har börjat bra. Jag avlutade 2021 sängliggandes med feber, men blev helt frisk tills 1 januari och kunde börja året med att träna lite lätt hemma i Göteborg på Ullevi. Det är verkligen en härlig känsla när man får börja träna igen efter man varit sjuk, men de första passen känner man sig dock riktigt kass haha. Dag för dag kunde jag i alla fall öka belastningen och fick några bra träningsdagar i Helsingborg tillsammans med Louise Wikander den första veckan innan jag kastade mig iväg för att tävla. Min första tävlingen på året blev i Bath i England, en 25a inomhus på hardcourt där pappa åkte med som stöd. Pappa och jag åkte till England redan på torsdagen trots att jag hade match tidigast tisdag. Det var många test som skulle göras innan avfärd och även när vi kom fram och sedan var det även skönt att vara på plats och träna på underlaget några dagar och komma in i atmosfären. En italienska som också spelade tävlingen var på plats lika tidigt som oss, så vi tränade med varandra de första dagarna innan resten av spelarna anlände till Bath. Tävlingen spelades på University of Bath och var en fantastisk fin anläggning. Många banor, sjukt stort gym som vi fick tillgång till, bra restaurang och grym transport. Att jag sedan spelade min bästa tennis och vann 9 av 9 matcher den veckan och tog titel i både singel och dubbel, ja det gör nog att jag minns University of Bath som ett väldigt bra ställe. 🙂 Titeln i Bath är min första singeltitel på 25K nivå och dubbeltiteln blev min fjärde. Det blev såklart bästa möjliga start på året och jag är superglad för min titel, den betyder mycket. För mig firas det alltid med en dessert när man vunnit titel, men sen är den veckan förbi och allt mitt fokus ligger på nästa träning och tävling.

Veckan därpå var pappa och jag på Rafa Nadals Akademi i Manacor på Mallorca där vi träffade på Fanny Östlund och Ida Johansson som var med i tävlingen. Och WOW vilket ställe. Helt sjukt vad stort det var. Det fanns så många banor och man inte ens behövde boka träningsbanor – vilken lättnad haha, då var den stressen borta. Mitt på dagen var det en väldigt skön temperatur med 15 grader och sol, däremot var det riktigt kallt på morgonen och på kvällen. Även att det var lite ovant att spela ute igen med vind och sol så blev det några bra träningsdagar och en tuff och lärorik match i singeln. Jag fick möta 3e seedade Oksana Selekhmeteva från Ryssland som jag mötte under junior US Open 2019. Jag förlorade 4-6, 2-6 och gjorde ett väldigt bra första set och fick även en ganska klar bild vad jag behöver bli bättre på för att ligga på den nivån. Efter förlusten så blev det en välbehövlig vilodag och pappa och jag åkte in till Palma och åt en god lunch i solen, promenerade runt lite, tog en kaffe i solen och sedan avlutade vi faktiskt dagen med en italiensk middag hemma hos familjen Johanssons tillsammans med Fanny. Alltså blev det en av mina bättre vilodagar när man är iväg och reser.

Efter dagarna i Spanien åkte pappa och jag tillbaka till England men denna gången till Loughbourough University. Tillskillnad från Nadals Akademi där man inte behövde boka banor för träning så var det nu max 30 min per spelare man fick boka. Riktigt dåligt alltså. Många var irriterade men man fick bara gå upp extra tidigt, hänga på anläggningen hela dagen och vara beredd att springa in och träna när som helst. Så träning löste man om man ville. Det blev dock en snabb vistelse för mig i Loughbourough då jag förlorade i första omgången mot Joanna Garland från Taipei. Jag spelade inte riktigt som jag ville, men varje förlust är en lärdom och jag åkte hem tillsammans med pappa med mycket motivation att bli ännu bättre.

Den sista veckan i januari har jag tränat på i Helsingborg och har även fått tid att vara med familjen i Göteborg. Nu väntar ytterligare en träningsvecka innan jag åker iväg på nya tävlingar med min coach Mattias Arvidsson.

En reaktion till “Januari”

  1. Jason Arthur Svara

    Congrats, Caijsa! I was able to catch a few of your matches at this tournament on livestream, and I’ve got to say that the one against Freya was the best tennis that I’ve ever seen you play. It has been a while since I last caught one of your matches, so maybe I wasn’t prepared for just how much your game has progressed, but I was genuinely surprised.

    You were hitting your serves and groundstrokes with some genuine power. Some of your groundies were struck a bit too flat, so net clearance was occasionally an issue, but overall, they were consistent. I saw some variety mixed in there too with some nice dropshots and slices. The thing that impressed me the most was your comfort level when approaching the net in order to finish points off. Your judgement about when to come in was so good, and once you were at the net, your volleys were rock solid. There are lots of good players that never really master that skill, so give yourself a little pat on the back, Caijsa. Of course, you’ve still got lots of room for improvement, but you really looked like a player that has what it takes to climb all the way up to the main tour, so keep up the good work. It’s really paying off. 👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *