Tävlingar på hemmaplan

Höjdpunkterna under de senaste veckorna har nog varit att spela Swedish Ladies 25k i Jönköping och såklart även Nordea Swedish Open i Båstad. Innan tävlingen drog igång i Jönköping var Fanny Östlund och jag på plats några dagar innan med Mattias och Ola som tränare för att kunna förbereda oss på bästa sätt. Vi tränade både med varandra och med andra utländska spelare som var med i startfältet, samt kunde få bra hjälp med att träna på detaljer av tränarna. Förutom en plats i huvudtävlingen så spelade jag dubbel tillsammans med Lisa Zaar och vi hade match redan på måndagen mot Maja Radenkovic och Agnes Gustavsson. Vi vann matchen med 6-1,6-2 och fick i nästa omgång möta Jacqueline Cabaj Awad från Sverige och Carole Monnet från Frankrike. Det blev en väldigt jämn match resultatmässigt trots att det hela tiden kändes som att vi krigade i underläge. Trots detta hade vi flera matchbollar i avgörande matchtiebreak men förlorade ändå med 13-15…en riktig riktig tung förlust.

I singeln började jag tävlingen på tisdagen där jag mötte Yasmine Mansouri från Frankrike. Jag startade matchen riktigt kasst och låg under med 1-5, men lyckades ändå vinna första set 7-5 och spelade bättre och bättre och vann sedan andra set med 6-1. I andra omgången mötte jag Martina Caregaro från Italien. Jag spelade väldigt smart och bra under den matchen och fick bra utdelning av delar i mitt spel som jag tränat extra mycket på de senaste veckorna. Siffrorna blev 6-2,6-1 till mig och jag var därmed klar för min första kvartsfinal i en 25k dollars tävling. I kvartsfinalen åkte jag på en till tung förlust mot italienskan Cristiana Ferrando efter 3 h spel och 7-5 i avgörande set. Trots att det kändes riktigt tungt så var det verkligen en välspelad match och även en väldigt positiv tävling för min del.

Två veckor efter Jönköping var det äntligen dags för WTA 125k i Båstad. Årets höjdpunkt! Jag hade varit taggad inför den här tävlingen enda sedan jag fick veta att jag hade fått ett WC flera veckor tidigare. Nu ville man bara in på Centercourten och spela framför hemmapubliken. Jag fick också chansen att kliva in som första match i turnering på centercourten klockan 11:00 på måndagen. På andra sidan nätet stod Vanessa Ersöz. För 8 år sedan satt vi tillsammans på läktaren och bara drömde att någon dag få stå på CC och spela själva, plötsligt stod vi även där på CC tillsammans, men denna gången var vi varandras motståndare. Trots att det var derby och en speciell känsla att möta sin kompis så försökte jag bara fokusera på mig och själv och mitt spel. Jag spelade även smart och lyckades vinna med 6-0,6-1 och jag hade därmed vunnit min första match på WTA-touren och min första match på centercourten i Båstad.

I andra omgången mötte jag amerikanskan Claire Liu och åkte på samma siffror som jag själv vann med i min första match. Jag fick verkligen känna på vilken nivå man måste spela på för att vara i toppen och fick även en tydlig bild över vad jag behöver utveckla. Självklart tyckte jag det var tråkigt att siffrorna blev så stora, men denna gången njöt jag verkligen varje sekund där ute på banan och är otroligt tacksam och glad över alla som kom och hejade. Det finns inget roligare att spela framför hemmapubliken. Dagarna i Båstad blev även positiva dagar och jag åker därifrån med mycket inspiration och motivation. Jag hoppas att jag kan få komma tillbaka nästa år, ännu starkare och ännu bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *