Match igen och student

Förra helgen spelade jag mina första matcher igen efter 4 månader när jag spelade Jönköpings Vintertour. Det kändes lite konstigt att tävla igen och kliva in på matchbanan, men självklart också sjukt roligt att få känna de riktiga nerverna och matchadrenalinet. Under lördagen fick jag möta duktiga Nellie Taraba Wallberg från GLTK. Jag vann med 6-0,7-5 och var riktigt lättad av att jag lyckades vinna i två set, för oj jag fick spela på en hög nivå för att vinna poäng mot Nellie. Några timmar senare på lördagen mötte jag Tilde Strömqvist från SALK och där blev det också en välspelad och jämn match. Jag vann med 6-3,6-4 och var därmed klar för semifinal mot Julita Saner dagen efter. Mot Julita kände jag att mitt spel växte hela tiden under matchen, men trots det blev det förlust. Jag vann första set 6-3, men förlorade de andra seten med 6-7, 0-6. Självklart en stor besvikelse när man förlorar, men i efterhand kan jag se det som en mycket lärorik match och tävling där även Julita spelade otroligt bra.

Det var så skönt att få ha spelat en tävling igen. Spelet kanske inte var på topp men det är först under riktiga matcher som man vet vad man behöver träna mer på, och det har jag koll på nu.

När jag kom hem till Gbg igen väntade min allra sista skolvecka. Det var prov varje dag så det var en intensiv vecka med mycket träning och plugg, men i fredags tog jag studenten och checkade ut från Katrinelundsgymnasiet. Jag pluggade på Kattan i 3,5 år och jag kunde inte fått en bättre gymnasietid. Ett helt anpassat skolschema utifrån mina träningar och tävlingar med så bra hjälp från mina lärare. Så så så glad att jag valde Katrinelundsgymnasiet.

Min student firades både av familj och vänner. På fredagskvällen käkade vi middag på restaurang Olivia och det blev pasta och sedan en magisk chokladfondant till efterrätt. I lördags kom även mina kusiner hem till oss och firade med en god middag. Så trots att jag tog studenten i januari utan varken klass eller riktigt firande så blev det väldigt bra ändå, och det viktigaste är att jag aldrig mer behöver tänka på att plugga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *