En till silvermedalj

Efter Ystad var jag hemma i två dagar för lite vila och återhämtning innan förberedelserna började inför nästa tävling. På tisdagen åkte jag ner till Båstad för ett litet landslagsläger tillsammans med Cornelia Lister, Klara Milicevic och Mattias Arvidsson. Vi tränade tillsammans i tre dagar på drivans nya grusbanor och fick käka lunch på deras restaurang mellan passen. På onsdagen var Melis Yasar med och under torsdagen var även Julia Lövqvist och Vanessa Ersöz med på banan. Det blev tre väldigt bra dagar där vi alla kunde träna tillsammans inför vår kommande tävling om det så var Beddinge Sommartour, Kalmar Sommartour eller TP-Open i Båstad.

Efter sista passet i Båstad packade pappa och jag väskan och åkte ner till Sveriges sydligaste tennisbanor i Beddinge. Jag blev verkligen positiv överraskad över hur fint och mysigt det var när vi kom fram. Tävlingen spelades på tre tennisbanor precis vid stranden och hotellet vi bodde på låg också precis vid stranden. Däremot fick jag en liten chock (och lite panik) att man inte kunde lämna in sina rack för strängning under tävlingen. Pappa och jag hittade däremot Lars från Svedalas Tennisklubb som gärna hjälpte till att stränga racken under tävlingen, stort stort tack Lars!!!

Första matchen i Beddinges Sommartour spelades klockan 09:00 på fredagen och då mötte jag Frida Bostrand från Fair Play TK. Jag vann med siffrorna 6-2,6-3 och det var en väldigt tuff match där jag fick spela bra för att vinna. Resten av dagen bestod av återhämtning men också ett litet träningspass på kvällen med Johanna Ström när alla matcher var klara. Dagen efter klockan 10:30 spelade jag kvartsfinal mot Anna Leijon. Jag spelade bra och var nöjd med hur jag genomförde matchen och vann med 6-0,6-0. Några timmar senare var det dags för semifinal mot Cornelia Lister och det var tur att man laddade upp med en rejäl lunch för den matchen skulle hålla på i 3,5 h. I första set hade Lister övertag och ledde med 5-3, men jag lyckades ändå vinna setet i tiebreak med 7-2. I andra set tog Lister ledning med 2-0 direkt och lyckades hålla ledningen setet ut och vann med 6-3. När tredje set började hade klockan närmat sig 20:30 och solen började gå ner. Jag tog fram all energi jag hade och krigade till mig matchen med 6-3 i avgörande set. Det var verkligen en bra match där båda gav allt vi hade och denna gången vann jag. När matchen var slut var det bara att få i sig mat så snabbt som möjligt och försöka återhämta sig till finalen dagen efter.

I finalen ställdes jag mot Kajsa Rinaldo Persson som jag mötte i finalen i Ystad. Jag var sugen på revansch, men dessvärre blev det en förlust igen. Vi började matchen i duggregn och hann spela till 5-5 innan ösregnet kom. Vi fick vänta i någon timme innan regnet började lugna sig och vi kunde återuppta spelet igen. Första setet gick till tiebreak där jag förlorade med 3-7. I andra set tog jag ledning med 2-0, men sedan spelade Kajsa upp sig och jag förlorade även andra set med 3-6. Jag var väldigt besviken efter förlusten men nu är det inte mycket man kan göra än att vila någon dag, lära sig av förlusten och sedan gå tillbaka till träningsbanan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *