Back on the pro tour

När alla spelare tvingades hem i mars från alla internationella tävling så trodde man nog inte att det skulle dröja tills slutet av augusti innan man fick tävla på touren igen. Trots att ingenting är som vanligt igen så är jag i alla fall glad att det finns möjligheten att tävla internationellt igen, och för en vecka sedan åkte pappa och jag till Trieste i Italien för att kvala i min första 15k tävling sedan Grekland i våras. I första kvalomgången mötte jag Georgina Pedona från Italien och den matchen fick spelas under elljusen klockan 20:00 på kvällen. Det var en tuff fight där jag lyckades vinna med 6-3,6-3. Dagen efter mötte jag Federica Rossi från Italien som jag förlorade mot förra året i Paris, så jag var ganska sugen på att ta revansch. De första sju gamen spelades utomhus innan regnet tvingades oss in i tältet. Ställningen var då 4-3 till mig och jag lyckades även hålla den ledningen till 6-4,6-4. I huvudtävlingen fick jag möta Melania Delai som jag också mötte i Paris förra året. Matchen spelades på CC framför hemmapubliken i 3 h och det var nog många som trodde att Delai skulle knyta ihop säcken i tredje set när hon hade ledning med 3-1,4-2 och 5-4. Men, på något sätt lyckades jag hitta ett sätt att vända och tog tredje set med 7-5. Nästa dag var det däremot tvärtom där det såg ut som att jag skulle vinna mot tjeckiskan Michaela Bayerlova efter ledning med 7-5,4-2, men tyvärr blev det förlust med 4-6,4-6 i de två sista seten. Sjukt tråkigt att förlora när man hade sina chanser, men jag gjorde allt jag kunde och tar med mig många saker från den här tävlingen.

Just nu är jag faktiskt i Saint Palais sur Mer i Frankrike och ska spela en ny 15k. Jag är redan inne i huvudtävlingen som börjar på tisdag så jag får några bra träningsdagar här på plats innan. Man märker att Frankrike är mycket noggrannare med corona restriktionerna än Italien där det nu är obligatoriskt att bära mask nästan överallt. Det är ett måste att använda handsprit innan man går in på banan och det känns som man allmänt har mer respekt för corona än vad man hade i Italien.

Här kommer lite bilder från förra veckan i Italiaaa.

4 reaktioner till “Back on the pro tour”

 1. Jason A. Svara

  “And now I’d like to call forward the winner of the 2020 Saint Palais sur Mer tournament — I believe this is her first singles win on the ITF tour — from Sweden, Caijsa Hennemann!”

  Congrats, Caijsa, and may this be the first of many! 🙂

 2. JENNIE Svara

  Hej låg och läste gp och såg en artikel om dig caijsa och tänkte men va konstigt med den stavningen av caijsa. Jag praktiserade nämligen på en förskola i tynnered när jag va 17 och hade då 1 barn där som stavade exakt så.och i många år ville jag även att min dotter om jag fick någon skulle heta o stavas så. Tyckte de va så cool stavning 🙂
  När jag börja läsa artikeln mer så såg jag att du är från Göteborg så jag sökte på Google. Minns även att denna flicka hade sin lillasyster ebba på samma avd.
  Så nu måste jag ju bara fråga gick ni på opaltorgetsförskola när ni va små?
  Mvh jennie

   • JENNIE Svara

    Kommer så väl ihåg er 2. Det är inte många barn som man minns efter 16 år inom barnomsorgen men er minns jag 🙂 roligt att se att de går så bra i tennis 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *