Back home

I onsdags fick alla spelare åka till en hall med grus inomhus och spela sina dubbelmatcher. Påvägen till klubben var vi med om en riktig nära döden upplevelse. Vi åkte med en minibuss på serpentinvägar utan kanter samtidigt som det ösregnade. Man såg verkligen ingenting och trots detta åkte chauffören lika fort som vanligt, ett litet misstag och vi hade rullat ner för berget. Jag var fruktansvärt rädd och därför väldigt glad när vi väl kom fram.

Våran första dubbelmatch startade igång direkt när vi kom fram. Jag spelade tillsammans med Diana Shnaider från Ryssland, och vi mötte två stycken fransyskor. Vi spelade bättre ju längre matchen gick och kunde vinna i matchtiebreak med 10-8. Nu väntade sedan 8 timmars väntan i denna hall då vi skulle spela kvartsfinalen not before 18:30 samma dag. Och man kunde inte ta sig därifrån då det öööösregnade fortfarande och vi hade ingen bil. Men, tillslut 8 h senare fick vi gå in på banan. Vi mötte Cisovska/Pellicano och det blev en väldigt tuff och jämn match där vi tyvärr förlorade efter 4-6,6-1,3-10.

Dagen efter såg man äntligen lite sol. Absolut inte mycket sol, men det regnade i alla fall inte och matcherna kunde spelas utomhus. (Att man sedan ser att det är strålande sol och 23 grader i Göteborg vid denna tid gör det inte roligare. 😜) Jag hade match runt klockan 15:00 mot Angelina Wirges från Tyskland. Jag bollade in två gånger innan matchen då det kändes som att man suttit stilla i tre dagar nu. Men efter dessa två träningarna kändes det som jag var inne i spelet igen och redo för match.

När matchen väl börjar kom jag i underläge direkt med 2-5. Jag ändrade lite i spelet och räddade upp till 5-5. Setet ledde till tiebreak som jag sedan förlorade med 4-7. I andra set hittade jag fortfarande inget sett att vinna och låg även denna gången under med 1-5. Men oavsett vad det står kommer jag alltid göra mitt allra allra bästa för att vända och vinna. Jag gick upp till 4-5 ganska snabbt faktiskt och det kändes som att nu jäklar tar jag det här. Men nej, det blev tyvärr förlust med 4-6 där också.

Dagen efter packade vi ihop och åkte hem till Sverige igen, så nu är jag tillbaks hemma. Nu under helgen kommer jag ta ikapp allt plugg innan det blir massa träning igen nästa vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *