2020-06-30 - Ebba

När båda juniorerna hemma blivit seniorer så är det en av dem som valt att fortsätta med tävlingstennisen.

Ebba kände att hon inte längre hade någon motivation kvar att fortsätta tävla och tog därför beslutet att lägga racket ”på hyllan”. Hennes somrar har alltid varit fullspäckat med tennis, men nu ser hon med glädje fram mot ett sista sommarlov utan serve, spinn, cross och slice. Till hösten plockar hon dock ner racket igen i samband med morgonträningarna på skolan. Förhoppningsvis håller hon igång regelbundet så att hennes far får en bra träningskompis på gammeldar. Trots alla skador på löpande band lyckades lillasyster som 13-åring ta SM guld som junior i dubbelklassen för 14-åringar. I det stora prisskåpet hittar vi även SM-silver, Båstad-silver och SALKOPEN-brons. Ebba har alltid varit otroligt viktig för storasysters tennissatsning och alltid varit förstavalet när det gäller inbollning inför match, och vid övriga träningstillfällen där storasyster behövde specialtränig. Sista riktiga stora framträdandet blev på centrecourt i Swedishopen i Båstad, där tidigare 23 WTA rankade tyskan Mona Barthel stod för motståndet en kortare stund. I samband med Australien Open 2019 fick Ebba agera på sparringpartner åt juniorspelare i maindraw, efter att Stan Wawrinka generöst givit Ebba en ackreditering till tävlings- och träningsområdet. Träningspasset i Melbourne var ett av de svettigaste någonsin med en av världens bästa tennistränare Magnus Norman. Drömmen om en Wimledonfinal och seger mot storasyster läggs nu åt sidan, men har givit Ebba så mycket glädje, vänner för livet och erfarenhet som är ovärderlig.
Australian Open - Ebba AckrediteringACEbba Hennemann - Magnus NormanEbba Hennemann    Ebba Hennemann


Webdesign av Websoluto.se