2019-07-28 - EM silver i Klosters

Det blev tyvärr förlust för Caijsa i EM finalen för 18-åringar mot Anna Kubareva. Vitryskan kunde rädda 3 setbollar i andra set och vinna mästerskapstiteln med finalsiffrorna 6-2, 7-6(5). Vädergudarna ställde till det och gjorde att finalen som enda match under turneringen fick spelas inomhus på gummimatta. Kanske var det det som gjorde att Sverige inte fick en ny Europamästarinna? Oavsett så har Caijsa gjort ett fantastiskt mästerskap och visar åter igen att hon tillhör världstoppen bland juniorerna. En gång skulle kunna vara en tillfällighet, men att nå final i både 16- och 18-års klasserna i EM är en otroligt stark bedrift. Självklart en besvikelse att stå som ”runner up” vid två tillfällen i historieböckerna, men kanske är det just det som gör att man inte på något sätt mättar hungern. Närmast väntar kval i lag EM i Rumänska Arad tillsammans med Vanessa Widell Ersöz, Agnes Gustafsson och coach Alexander Olsson från Ystad TK.

Caijsa Hennemann EM Silver 2019 Caijsa Hennemann EM Silver 2019Caijsa Hennemann & Mattias Arvidsson - 2019Maria Petrovic, Caijsa Hennemann & Mattias Arvidsson - 2019


Webdesign av Websoluto.se