2019-07-27 - Ny EM Final

För två år sedan i Moskva tog Caijsa sensationellt EM silver individuellt i 16-års klassen. Inför 2019 fanns det två inofficiella resultatmål som har prioriterats i planeringen. Franska Öppna i Paris och individuella EM för 18 åringar i Klosters (Schweiz). Kvartsfinalen på Roland Garros var givetvis fenomenalt bra gjort, men ändå kändes det som att en finalplats var inom räckhåll. När Caijsa någon månad senare fick möjligheten att spela och träna med många olika spelare i Båstad Swedish Open så märkte man en fysiskt starkare spelare som mer och mer behärskade ett högre tempo. Därför såg man verkligen fram mot Caijsas sista individuella landslagsuppdrag på juniornivå i Klosters. Förbundet hade även bjudit till och skickade med FED Cup kaptenen Mattias Arvidsson som ledare. Teamet valde att vara på plats redan 4 dagar före turneringsstart för att acklimatisera sig på den höga höjden (1500 möh). Det kändes därför lite snopet att lottningen blev absolut tuffaste möjliga trots att Caijsa var seedad. Viktoriya Kanapatskaya från Vitryssland har senaste året fokuserat på WTA touren och hade därför inte kvar sin låga juniorranking som antagligen hade gjort henne till en av de störstafavoriterna i tävlingen. Caijsa behövde spela sin bästa tennis för att besegra en spelare som hon aldrig tidigare tagit set mot, och kunde efter ett tiebreak recenserat av Hitchcock vinna med 13-11. Nu öppnades plötsligt fönstret på glänt och man kunde vädra dofter av medalj.

På söndag spelar Caijsa EM final igen. En helt avgörande match mot vitryskan Anna Kubareva om vilken tjej som kan titulera sig som Europas bästa 18-åring i tennis.

Caijsa Hennemann - 2019 - Junior EM Klosters CHCaijsa Hennemann - 2019 - Junior EM Klosters CH Caijsa Hennemann - 2019 - Junior EM Klosters CHCaijsa Hennemann - 2019 - Junior EM Klosters CHCaijsa Hennemann och Mattias Arvidsson - 2019 - Junior EM - Klosters CH


Webdesign av Websoluto.se