2019-07-11 - Swedish Open - Båstad

I våras fick Caijsa beskedet att det erbjöds ett wildcard till Swedish Open i Båstad. Tävlingen krockade med juniorernas Wimbledon, så Caijsa fick fundera ett par timmar innan hon kunde meddela Sofia Arvidsson att hon så klart kommer till Båstad. Ett par timmar efter Caijsas WTA debut på centrecourten i Swedish Open skulle hon genomgå en obligatorisk hälsokontroll som debutant. Vilopulsen var då uppe i 90 vilket visar att matchen måste ha varit riktigt tuff både fysikt och mentalt för Sveriges mest framgångsrikaste tjejjunior på många år. Förlusten med 3-6, 1-6 mot Serbiskan Alexandra Krunic kommer trots resultatet bli mycket värdefull för framtiden. Den tidigare 53 rankade och kvartsfinalisten i US Open var bättre, men inte så mycket som man på förhand trodde. Alexandra själv och journalister på plats var noggranna att lägga fokus på att Serbiskan kom direkt från gräset i Wimbledon och hade svårt med omställningen från gräs till grus. Alexandras motståndare hade dock inte spelat match på över en månad och inte kunnat spela poängspel på träningen förrän ett par dagar före sin debut. Frågan är vem som kom sämst förberedd? Det är just detta som gör WTA debuten så intressant. Caijsa stannade kvar efter förlusten och passade på att träna med de utländska spelarna som var kvar i tävlingen. I början på veckan var det alltid hedersamma förluster på träningarnas poängspel, men nu i slutet så har det vänt och Caijsa känner verkligen att hon hittat tempot och träffen från Franska Öppna.

Målsättningen med en sådan här vecka är att utvecklas, och Caijsa har tagit vara på chansen och klivit upp ett trappsteg till. Det gör man inte bara genom att deltaga på en högre nivå, utan genom en proffessionell inställning och med rätt team omkring sig
Caijsa Hennemann - Swedish Open Båstad 2019 Caijsa Hennemann - Swedish Open 2019


Webdesign av Websoluto.se