2019-06-07 - Roland Garros

Spelar man årligen 20 tävlingar på den internationella juniortouren så finns alltid drömmen och drivkraften att få uppleva en junior Grand Slam. Det är absolut inte nödvändigt för att ta nästa steg, men det ger så otroligt mycket energi att fortsätta sin tennissatsning. I årets Frensh Open gick många ledare och spelare runt och kallade Caijsa för ”the Lucky Loser”. En plats i huvudturneringen i en Grand Slam är inget man vinner på ett lotteri, utan det är något man sliter för i 2-3 år och förtjänar den dagen man är med i lottningen. Därför är jag stolt och imponerad av alla i Frankrike som sista dagarna kallade Sveriges, just nu, bästa junior för ”the Lucky Winner”.

”The Lucky Winner” började sin Parisresa med att förlora kvalfinalen mot svårspelade Rossi i en en tuff 3-setare. Det var väldigt tufft då årets Frensh Open var tävlingen då 18-åriga Caijsa ville utmana många av de bästa spelarna. Sista två åren hade hon haft turneringen som långsiktigt mål och faktiskt haft drömmar att gå väldigt långt.

Hela våren har trots hyggliga resultat och uttagning till FED Cup varit en av de tuffaste någonsin. Kanske var det första gången i år som ”Göteborgs Stolthet” spelade en hel turnering helt frisk. Enligt ITF’s regler så är det förbjudet för spelarna att offentligt berätta att man är skadad. Två dagar före avresan till Paris var Caijsa på en magnetröntgen. Dagen före kom beskedet att hon var spelklar. 

Visst sved det rejält när det såg ut att inte bli något spel i varken singel- eller dubbelklassen. Caijsa var otroligt besviken och hade nästan tryckt på ”boka” på SAS appen när ett mail dök upp från ITF klockan 23.00 på kvällen. ”Grattis till kvalifikationen till Frensh Open”. Först förstår man ingenting, men precis som i Wimbledon i somras blev det ett återbud i tävlingen (Clara Tauson), och Caijsa blev åter igen den som slumpmässigt fick platsen.

Resten av historian kan vi nu genom all uppmärksamhet som varit, men att ta sig till kvartsfinal i en Grand Slam som junior...
Caijsa Hennemann - Roland Garros 2019Caijsa Hennemann - Roland Garros 2019Caijsa Hennemann - Roland Garros 2019


Webdesign av Websoluto.se