2019-05-20 - 3 av 4 finaler på hemmamark

De två senaste veckorna har det spelats internationell seniortennis på svensk mark. Pixbo Tennisklubb och Varberg Tennisklubb har hjälpt Svenska Tennisförbundet med att arrangera var sin tävling på $15000 nivå. Många svenska spelare får chansen att för första gången mäta sig med bra seniorspelare från andra länder. Samtidigt får spelarna möjligheten att ta sina första rankingpoäng på ITF World Tour, som är språngbrädan ut mot den stora WTA touren där Serena Williams & Co håller till.

Caijsa kvalificerade sig till tävlingarna i Pixbo och Varberg genom att just nu vara topp 100 på juniorernas världsranking. Många har kritiserat det nya systemet att bla de bästa juniorerna får en gräddfil in i seniorernas tävlingar, och menar att det är alldeles för stor skillnad mellan junior- och seniortennis. Under de två veckorna på hemmamark spelade ”Göteborgs och Ullevi TK’s stolthet” många gånger sin bästa tennis och tog sig till final i 3 av 4 klasser. I Pixbo blev det vinst i dubbelklassen tillsammans med Melis Yasar från Helsingborg TK, och i singelklassen blev det förlust i finalen i en mycket jämn 3-setare. Andra veckan i Varberg blev det en ny dubbeltitel tillsammans med Maria Petrovic från Farsta TK. Det var första gången de spelade ihop så det var en riktig stor bedrift. I singel blev det tre vinster innan det tog stopp i semifinalen mot GLTK’ s duktiga Marina Yudanov. 

För Caijsas del blev det hela 16 matcher på mindre än 14 dagar.  Detta på mestadels blöta banor med tunga bollar vilket absolut inte gynnar en spelare som bygger sitt spel på mycket fart och spinn. Ett bra kvitto på att Caijsa efter detta året är redo för tennis på seniornivå. Nu väntar några dagars återhämtning innan uppladdningen inför juniorernas Franska Öppna i Paris börjar.
Pixbo - 2019 Pixbo - 2019 Pixbo - Dubbeltitel 2019 Varberg - Dubbeltitel 2019


Webdesign av Websoluto.se