2019-03-17 - Dubbla titlar i helgen

Det blev en resultatmässigt framgångsrik lördag för både Caijsa och Ebba. Ebba var med i laget som finalbesegrade Påvelund TK i Västsvenska juniortouren med 2-1 i matcher. Ebba och Stella visade upp ett stort dubbelspel mot Olga Borodulina och Esther Dahl, och vann 12 game i rad mot tjejerna som skickade ut Ullevi TK ur div 1 tidigare i höstas. I de avslutande singelmatcherna blev det en seger var då Ebba fått ge upp sin match mot Frida Alsterheim efter att ha spelat bra tennis och haft ledning med 4-0. Otursförföljde Ebba drabbades tyvärr av ytterligare en tuff skada och får nu åter igen lägga tid på rehab. Kul dock för tjejerna och Ullevi TK att kunna spela hem titeln till ”klubben i centrum” igen. 

Caijsa gjorde sin första seniortävling för året i Antalyas $15.000 turnering. Tillsammans med FED Cup kaptenen Mattias Arvidsson och några svenska tjejer till är de i Turkiet ett par veckor. I singel tog sig Caijsa till kvartsfinal efter två tunga segrar mot japanskt och rumänskt motstånd. I kvartsfinal blev totalsegraren Victoriia Dema för svår och vann med 6-1, 7-5, efter att Caijsa hämtat upp 2-5 i andra set till 5-5 (40-0). Ukrainskan som totalt sett var en klass bättre visade när det väl gällde att Caijsa har en bit kvar.

I dubbelklassen tillsammans med Melis Yasar spelade tjejerna sig fram till semifinal. Precis före matchstart fick en i motståndarlaget skadeproblem, vilket gjorde att det svenska dubbelparet plötsligt var i sin första internationella seniorfinal. I finalen väntande Victoriia Dema med sin ungerska partner Adrienn Nagy. Dema höll sin serve i första gamet innan Nagy gav upp efter en sträckning. Detta innebar att det svenska dubbelparet lite överraskande fick lyfta vinnarbucklan utan att behöva serva någon gång de sista två matcherna. Inget att be om ursäkt för då det ingår i sporten att hålla sig skadefri och orka spela många matcher på få dagar. Nu väntar en ny vecka i Antalya och i förhoppningsvis lite bättre väder för Mattias, Caijsa, Melis, Fanny och Julita.
Caijsa Hennemann, Mattias Arvidsson, Melis Yasar - 2019 Caijsa Hennemann, Melis Yasar - 2018 Caijsa Hennemann, Melis Yasar - 2018 Caijsa Hennemann, Melis Yasar 2019


Webdesign av Websoluto.se