2019-03-10 - Spännande start på 2019

Vi har ännu inte kommit till andra kvartalet av tennisåret 2019, men ändå har starten varit otroligt spännande. Mest glädjande är att Ebba börjat spela lite matcher igen, och det verkar som kroppen efter 12 månaders rehab accepterar högre belastning igen. Ebba har varit delaktig i Ullevi TK’s framgångar i lag SM för juniorer, samt även till finalplatsen i Västsvenska juniorcupen. Tennis Göteborgs mycket trevliga arrangemang ”Tjejresan” har hjälp till att hålla Ebbas humör uppe under den långa skadeperioden. 6-8 tjejer från region Göteborg träffas regelbundet och gör trevliga aktiviteter ihop, som förhoppningsvis skall hjälpa till att förstå att tennis inte bara behöver vara elitsatsning utan så mycket mer. Tjejerna avslutar ”Tjejresan” med att besöka Franska Öppna tillsammans i början av juni.

Efter den magiska resan till Australien och Caijsas deltagande i AO, var det dags att göra debut i seniorlandslaget i samband med FED Cup spel i Polen. Värsta oturen gjorde att Sveriges debutant åkte på vinterkräksjukan efter första träningspasset på plats. Caijsa låg totalt däckad på hotellrummet i 4 dygn, och piggnade först till när det var dags för hemresa. Viktigaste var dock att Sverige gjorde en grymt bra insats, och att det verkade som att tjejerna hade kul tillsammans.

Resterande 2,5 veckor av februari har inneburit tuff träning på Ullevi TK. Caijsa har kört målmedvetet och med full energi dagligen tillsammans med sina tränare. Kristian har lyckats sätta en ny forehandteknik på plats, samtidigt som serve och returer har fått en högre nivå. Damien har haft koll på fysträningen både på och utanför banan. Mikael Pihl har som vanligt funnits på plats och vet precis hur man skapar det där lilla extra på och utanför banan. Synd bara att killen håller på fel lag i fotboll.

Med veckorna på Ullevi TK i bagaget så var det en spännande vecka som väntade för Caijsa i Casablanca förra veckan. Veckan i Marocko var första veckan för säsongen ute och på grus. Det fanns inga förväntningar på resultat utan Grade 1 tävlingen i nordvästra Afrika kändes som ett träningsläger inför kommande tävlingar i Turkiet. Det blev 4 singelmatcher för Caijsa och en plats i ena semifinalen. Mest positivt var att spelet var riktigt bra under hela veckan. Det blev förlust  i semi mot totalvinnaren med 2-6, 5-7, men hade Caijsa tagit sin setboll i andra set, så hade det funnits stora möjlighet att gå hela vägen. Riktigt skönt med ett kvitto att teamet är på rätt väg, och att alla som är delaktiga visar sitt engagemang när det behövdes som mest.

Närmast väntar två seniortävlingar ($15.000) i Antalya i Turkiet tillsammans med förbundskapten Mattias Arvidsson. Därefter avslutas en längre tävlingsperiod med en juniortävling Grade 1 strax utanför Alicante i Spanien.
Caijsa och Ebba Hennemann - Västsvenska Cupen 2019Caijsa Hennemann - FED Cup 2019 i Polen


Webdesign av Websoluto.se