2019-01-18 - Australian Open

Man kunde riktigt känna att det var en aning spänt när Caijsa klev in på bana 5 i sin första AO match någonsin. Trots en hyggligt jämn match mot Leylah Annie Fernandez i förturneringen i Traralgon, så hade ännu inte det stora spelet lyckats krypa fram sedan ankomsten till Australien. Det blev ganska många träningsmatcher i Traralgon förutom turneringen mot spelare från hela världen, men det fanns inte någon gång som man riktigt var nöjd med spelet. Därför kändes det lite skakigt när Lulu Sun från Schweiz skulle starta matchen på en välfylld liten arena strax bredvid Margaret Court Arena. I players box hade Caijsa stöd av Magnus Norman och på läktaren av Johanna Larsson & Co (tack alla från Sverige). Inledningen blev en mardröm efter 0-3 och med Traralgon i ryggsäcken. Kanske var det stödet från läktaren som gjorde att Caijsa reste sig och plötsligt hade 15-0 i Lulus serve vid 4-4. Tyvärr visade tjejen som är född i Nya Zeeland sin styrka och knöt ihop första set till 6-4. Andra set började som första och rann nästan iväg till 0-3. Caijsa stoppade blödningen och kom nästan ikapp ett par gånger. Både vid 2-4 och 3-5 fanns det massor av gamebollar. Skall man ha en chans att vinna mot de absolut främsta så måste man spela på topp, samt ta vara på de få chanser som dyker upp. Sveriges bästa junior är ännu inte riktigt där, men det är absolut inte mycket som skiljer till den absoluta toppen. I dagens match vann Lulu Sun endast 9 bollar fler än Ullevi TK’s och GTG’s krigare, men ändå blev siffrorna ganska stora 4-6, 3-6. På söndagen väntar dubbel tillsammans med Valentina Ryser. I Traralgon gjorde de en svag insats tillsammans, vrför det endast finns små förhoppningar om avancemang i dubbelturneringen. Oavsett så är det grymt häftigt och lärorikt att vara här. Vi njuter varje minut.
Caijsa Hennemann vs Lulu Sun - AO 2019 Caijsa Hennemann - Australian Open 2019 Caijsa Hennemann - Australian Open 2019 Caijsa Hennemann - Magnus Norman - AO 2019


Webdesign av Websoluto.se