2019-01-11 - Seniorlandslaget för Caijsa

På vägen till Australien kom beskedet från förbundskapten Mattias Arvidsson att Caijsa blivit uttagen till FED Cup laget inför gruppspelet i Polen 6-9/2. Spelarna från Sverige som åker till Zielona Gora är förutom Caijsa även Rebecca Peterson, Johanna Larsson, Mirjam Björklund och Cornelia Lister. Övriga lag på plats kommer att vara Danmark, Ryssland, Polen, Ukraina, Estland och Bulgarien. Hade ju varit en utmaning med ett Nordiskt derby mot Danmark med Wozniacki och Tauson i laget. Det kommer bli en oerhört lärorik vecka för Caijsa även om hon inte räknar med speltid. Att bara få vistas i samma miljö och träna med några av världens bästa seniorer, kommer att ge henne mycket erfarenhet inför kommande spel på seniortouren.

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/oRo3xB/tennistalangen-caisja-hennemann-tar-plats-bland-stjarnorna-stor-drom

 

Före landslagssamlingen i samband med FED Cup väntar fler godbitar. Förra året vid denna tidpunkten var det SALK Open och Euro Elit i Sverige som stod i kalendern. Ett år senare är det plötsligt Australien Open(AO) som är utmaningen. Caijsa har snart varit i Australien i en vecka, och har precis vunnit första matchen i förturneringen till AO. Turneringen spelas som den gjort varje år i staden Traralgon, som ligger 18 mil öster om Melbourne som är spelorten för AO. Det blev seger i 1:a omgången mot hemmaspelaren Tayla Whitehouse med 6-3, 6-4. I 2:a omgången väntar 4:e seedade superlöftet Leylah Annie Fernandez från Kanada. 16-åringen är rankad 12:a i världen bland juniorer och är på plats 433 på WTA rankingen. Det är precis dessa matcher som bör dyka upp regelbundet så att steget till seniortennisen inte skall kännas för stort.

På plats i Australien tillsammans med Caijsa är team Good to Great som leds av Peter Carlsson och Martin Öhrman. Övriga spelare är Gustav Ström, Otto Virtanen (Fin) och Harry Wendelken (GBR).
Caijsa Hennemann - Fed Cup 2019Caijsa Hennemann - Traralgon Australien 2019 Australien Open 2019


Webdesign av Websoluto.se