2018-12-16 - Ingen vila över jul

När många är på julbord, firar lucia eller tillbringar timmar i köpcentrum, hittar vi systrarna Hennemann på tennisbanan eller på gym. Visst blev det ett trevligt julbak helgen före jul, men godsakerna hamnar i frysen och någon julmust blir det inte förrän på julafton. Tråkigt tänker de flesta, men tjejerna själva älskar att träna tillsammans eller med sina kompisar på Ullevi TK. På söndag kväll blir det dock tid över för tjejträff hemma hos en av klubbkompisarna.
Normalt brukar jul och nyår mest handla om SALK Open i Stockholm. I år är upplägget lite annorlunda för en gång skull. Lucia avslutades med att Ebba och Caijsa spelade en dubbelturnering ihop. Lussedubbeln i Trollhättan blev en kombination av träning och familjeaktivitet, samtidigt som det alltid är lika kul att vinna titlar.
Veckan före jul skall Caijsa mestadels tillbringa i Stockholm. Först blir det ett landslagsläger med seniorlandslaget vilket innebär träning med bl.a Rebecca Peterson och Johanna Larsson. Känns lite overkligt att få samma inbjudan som två topp 100 spelare i världen, men de kommer säkert ihåg hur det var när de skulle ta steget från junior till senior.
I mellandagarna blir det förberedelse inför resan till Australien på Good to Great Tennisacademy.
Den 5 januari är det sedan dags för nästa äventyr. Denna gången till en helt ny världsdel som får en att tänka på kängurus och svenska tennisframgångar. Det blir 1,5 vecka i Melbourne och lika länge i den lilla orten Traralgon. Vistelsen börjar med en tävling i staden 2 timmar öst om Melbourne, för att sedan avslutas med junior Grand Slam i Australiens näst största stad.

 

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/rL6zo0/tennistalangen-uttagen-till-landslagslager-vill-bli-bast-i-varlden

http://www.gp.se/sport/caijsa-henneman-siktar-p%C3%A5-att-bli-b%C3%A4st-i-v%C3%A4rlden-1.11820814

Ebba & Caijsa Hennemann - Lussedubbel 2018 Aftonbladet - Caijsa Hennemann - 2018 GP - Caijsa Hennemann - 2018


Webdesign av Websoluto.se