2018-11-17 - Från Norge till Mexico

För mindre än ett år sedan var Caijsa i Stavanger och Bergen och spelade ITF18 Grade 5 turneringar. Detta följde hon sedan upp genom att vinna tre raka Grade 4 turneringar i Norden. Resultaten gjorde att hon avancerade på juniorernas världsranking till 100:a strecket. För Caijsa handlar det inte om ranking utan om utveckling, men för att utvecklas måste du veta vad du bör utveckla och ha viljan att göra det. Det är många gånger förlusterna som får dig att inse vad du behöver förbättra och därför är det avgörande att du även ibland förlorar. Detta tillsammans med att spela riktigt många matcher under året kan vara något av det viktigaste för att göra dig till en riktigt bra tennisspelare. Din tävlingsplanering måste därför alltid vara flexibel så att den alltid matchar din utmaning.

Caijsa har under året lyckats byta ut sina Grade 4 resultat mot bra resultat i lite tuffare tävlingar. Just nu är hon i Mexico och spelar en Grade 1 och en Grade A turnering tillsammans med bla världens bästa junior Clara Burel. I första veckans turnering blev det tre vinster innan det tog stopp i kvartsfinal. Tyra Hurricane Black från USA hade ett spel som Caijsa inte alls behärskade. Det är just dessa förluster som kan vara ovärderliga om du orkar och vill använda dem till att bli ännu bättre.


På mindre än ett år har Caijsa gjort en fantastisk resa och åter igen utvecklat det mesta i sitt spel. En bekräftelse på detta fick Caijsa under fredagen då hon blev uttagen till ett FED Cup (Seniorlandslaget) läger tillsammans med Rebecca Peterson, Johanna Larsson, Mirjam Björklund och Jacqueline Cabaj Awad. Lägret i december är ett förläger inför gruppspelet i FED CUP som spelas i Polen 6-9 februari, där Sverige ställs mot Ryssland, Ukraina, Polen, Estland, Bulgarien och Danmark.
Caijsa Hennemann - 2018 Caijsa Hennemann - 2018 Caijsa Hennemann - 2018


Webdesign av Websoluto.se