2018-10-21 - Nya kliv för Caijsa och Ebba

Att i lugn och ro, målmedvetet utveckla detaljer i spelet, tankar och styrka gör att du förhoppningsvis blir bättre. De som lyckas göra detta noggrant dag efter dag, och samtidigt behåller glädje, lust och passion har möjlighet att bli riktigt bra. Det finns inga genvägar till att bli en av de bästa i tennis. Att försöka hoppa över ett eller flera trappsteg gör att du oftast ramlar ner eller inte är tillräckligt stark för att ta dig till toppen. Caijsa har de senaste veckorna varit i Spanien och spelat två turneringar med stöttning av Peter Carlsson från Good To Great. Motståndet har varit riktigt tufft med många spelare på juniorernas topp 100 ranking. De två på pappret bästa spelarna var nog Marta Custic(SPA)#32 och Alina Charaeva(RUS)#25(171113). Det var meningen att tävlingarna skulle spelas på hardcourt/outdoor. Vädret var inte typiskt Spanskt så matcherna har även fått spelas på grus/indoor och hardcourt/indoor. Den spelare som klarade sig bäst under de två veckorna var glädjande nog Caijsa Hennemann från Ullevi TK / GTG. Hon var den enda spelaren i singelklasserna som tog sig till final båda veckorna. Detta är mycket starkt gjort i ett startfält där varje match kunde varit en EM-Final. Hon visade även för de sista tvivlarna att underlaget inte har någon betydelse om man är en riktigt bra tennisspelare, och att en svensk tennisspelare kan göra toppresultat i svåra tävlingar även om man tävlar i starka tennisländer.
Under 2018 har årets SM vinnare för 18-åringar inomhus och utomhus nu spelat hela 6 juniorfinaler på ITF nivå.

Stockholm(SWE) Grade 4 - Hard - Winner
Malmö(SWE) Grade 4 - Hard - Winner
Copenhagen(DEN) Grade 4 - Hard - Winner
Haskovo(BUL) Grade 2 - Clay - Winner
Pontevedra(SPA) Grade 2 - Hard - Runner up
Sanxenxo(SPA) Grade 
2 - Hard - Runner up

Förutom finalplatserna har det även blivit tre semifinaler i Grade 2 turneringar under året. Resultaten visar tydligt att Caijsa tagit ett nytt kliv till nästa trappsteg och är redo för nya utmaningar och mål. Känns kroppen bra är planen att kommande tävlingar närmaste kvartalet blir:

Campeche(Mex) - Grade 1 - Hard
Mérida(Mex) - Grade A - Clay
Eddie Herr(USA) - Grade 1 - Clay
Orange Bowl(USA) - Grade A - Clay
Traralgon(AUS) - Grade 1 - Hard
Australien Open - Grade A - Hard

Samtidigt som Caijsa åker världen runt kämpar Ebba på i Göteborg med sin rehab. Varje vecka tar även Ebba nya kliv men då handlar det istället om att sakta bli bättre i höften. Glädjande är att hon lyckas hålla humöret uppe och längtar att få träna och spela mer. Idag var hon och körde ett trevligt pass på GLTK med Vanessa och Vilma.
Caijsa Hennemann vs Destinee Martins - 2018 Caijsa Hennemann  - Spanien 2018 Ebba Hennemann, Wilma Karlander, Vanessa Ersöz


Webdesign av Websoluto.se