2018-09-07 - 3 tuffa veckor på touren

Caijsa har precis kommit hem efter att ha spelat på internationella junior touren 3 veckor i rad. Det var andra gången i karriären som hon provade upplägget med tre raka turneringar utomlands. Första veckan spelades någon mil utanför Budapest och var precis som samtliga av tävlingarna på resan en Grade 2 tävling. Caijsa valde mellan att åka och försöka kvala in till US Open eller att förhoppningsvis få många jämna och tuffa matcher i östra delarna av Europa. Chansen var också större i Ungern och Serbien, att lyckas knipa några poäng som kan vara mycket viktiga inför Australien Open i januari. Det började dock tufft i Ungern med match mot en av världens bästa 14-åring i första omgången. Linda Noskova från Tjeckien lyckades rycka sönder Caijsas initiativ och vinna med 6-4 ,7-5. Förlusten sved lite extra då Caijsa hade 1 setboll vid 5-4 i andra set. Efter Ungern väntade 2 veckor i Serbien tillsammans grabbarna Grus från Good to Great. Tränare Martin Öhrman och spelarna Isak Strömberg och Gustaf Ström mötte upp Caijsa i Pancevo som ligger 2 mil öst om Belgrad. Tennisanläggningen i Pancevo kanske tar 1:a platsen över idrotts anläggningar med sämst faciliteter, och då har Caijsa ändå varit på ett par riktigt dåliga tennisklubbar i Rumänien. Det är nyttigt för tennisspelarna att uppleva hur vardagen i andra länder kan se ut, men att kunna göra sina toalettbehov sittande är inte för mycket begärt för en anmälningsavgift på 650 SEK. GTG Tennis Academy lyckades trots förutsättningarna hålla fokus på det sportsliga och presterade bra på banorna första veckan i Serbien. Gustaf Ström tog hem killarnas titel och Caijsa tog sig till semifinal i både singel och dubbel. I singel blev Lyubov Kostenko från Ukraina för svår. Det 15-åriga löftet från Ukraina vann en mycket jämn match med 7-5, 6-2. Åter igen hade Caijsa setbollar vid 5-3 (40-15) i första set. Ukrainskan vann sedan hela turneringen. Andra veckan i Serbien spelades i Novi Sad 15 mil norr om Belgrad. Tyvärr åkte Isak Strömberg ut tidigt i kvalet vilket gjorde att han lämnade Serbien. Novi Sad var jämfört med Pancevo ett riktigt fint ställe. Hotell, 3-rätters middag och toalett med EU standard ingick i tävlingsavgiften. Caijsa fortsatte att spela bra tennis och tog sig även denna turnering till dubbla semifinaler. I semifinalen mot titelvinnaren Mariia Tkacheva från Ryssland spelade Caijsa sin bästa tennis på hela resan. Trots detta hade hon ingen chans mot ryskan i 2:a och 3:e set, som kunde vända och vinna matchen med 6-7(4), 6-1, 6–1. Caijsa har aldrig förut stött på någon spelare som spelat bättre tennis än vad ryskan gjorde de två avslutande seten. I finalen besegrade Mariia Tkacheva första veckans vinnare Lyubov Kostenko med 6-4, 6-0, vilket gjorde att Caijsa var den enda spelaren som tog set mot Mariia i Novi Sad (liten tröst). Sammanfattningsvis blev veckorna i Östra Europa mycket lyckade. Inga skador, många matcher, bra träningsmöjligheter och lite poäng. Samtliga tre singelförluster kommer mot motståndare som är riktigt duktiga och svårslagna. De fick verkligen plocka fram sin absolut bästa tennis för att besegra Caijsa. Nu väntar en tuff uppbyggnadsperiod på 4:a veckor med riktigt stenhård träning både i Stockholm och Göteborg. Sedan blir det ett par hardcourt turneringar utomhus innan grusskorna skall på igen i november.
Caijsa Hennemann - Serbien - 2018 Caijsa Hennemann - Serbien - 2018 Serbien - 2018


Webdesign av Websoluto.se