2018-08-13 - SM i Norrköping

Förra veckan spelades junior SM i Norrköping för 14-, 16- och 18-åringar. Norrköping Tennisklubb gör ett mycket bra arrangemang med hjälp av Åby TK och Kolmården TK. Både Ebba och Caijsa kunde deltaga i 16- respektive 18-års klassen, även om Ebba endast spelade i dubbelklassen. Tillsammans med Stella Schadewitz gick Ebba till kvartsfinal i FD16 där det blev förlust mot slutsegrarna Ersöz/Bostrand med 2-6, 4-6. Kul för Ebba att kunna deltaga i en tävling igen, även om det kommer att dröja ett tag till innan kroppen är helt återställd. Caijsa kunde dock köra på max i båda sina klasser. Hon var länge osäker på sitt deltagande i SM efter en liten överansträngning i axeln, men kunde komma till start utan att ha någon känning alls. Det syntes att Caijsa hade stor hunger att få spela många matcher igen. Från första boll till sista boll oavsett motståndare var det högsta växeln som gällde. Fram till finaldagen hade motståndarna tillsammans lyckats skrapa ihop 2 game, vilket tydligt visar att Caijsa verkligen var fokuserad på att göra en bra tävling. I finalen visade Lisa Zaar från KLTK att hon verkligen är tillbaka efter en längre tid av skador. Den mycket duktiga och seriösa tjejen från Stockholm spelade respektlöst och bjöd på fantastiskt motstånd i en välspelad final. Efter 3 timmars uppvisning av Sveriges idag två bästa damjuniorer, kunde till slut Caijsa vinna matchen i avgörande set efter setsiffrorna 3-6, 6-3, 6-3. Det var en mycket lättad Caijsa som efter matchen kunde mottaga sitt andra individuella SM tecken i 18-års klassen. Första gången hon lyckas vinna titeln både inomhus och utomhus under ett och samma år.
Efter singelfinalen väntade dubbelfinalen i 18-års klassen. Caijsa tillsammans med sin finalmotståndare Lisa Zaar ställdes mot SM vinnarna inomhus Ferding/Viktorovitch. Efter ett stabilt genomfört första set fick matchen om utomhustiteln slutföras inomhus pga av regn. Motståndarna fick ny energi och såg sin chans att vända matchen på sitt favoritunderlag. Lisa och Caijsa behöll dock lugnet och hittade till slut det fina spelet även inomhus. Efter 6-3, 6-3 tog de sitt första SM tecken tillsammans vilket var riktigt kul.
Caijsa Hennemann - SM 2018 - Norrköping Caijsa Hennemann - SM 2018 - Norrköping Caijsa Hennemann & Lisa Zaar - 2018 Caijsa Hennemann - SM 2018 - Norrköping Caijsa Hennemann - SM 2018 - Norrköping


Webdesign av Websoluto.se