2018-06-30 - Båstad Swedish Ladies

Caijsa fick wildcard till huvudtävlingen i både singel och dubbel i Båstad Swedish Ladies. Turneringen ingår i seniorernas Pro Circuit tour och hade 25.000$ i prispengar. Spelarna som Caijsa lottades mot blev två riktigt trevliga utmaningar. I singel väntade Lina Gjorcheska från Makedonien. Hon var under 2017 rankad 170 bland seniorerna i Världen, och kvalade både till Australien Open och US Open. Matchen inför en välfylld läktare på de nedre banorna i Båstad blev i andra set riktigt spännande. Caijsa förlorade första set men hade gamebollar till både 3-0 och 4-1 i andra set. Till slut vann den något bättre Makedonskan efter att ha vunnit även andra set i tiebreak med 7-5. I dubbeltävlingen tillsammans med Melis Yasar blev det lite sensationellt seger mot Bulgariskan Isabella Shinikova med partner. Isabella är vid skrivande stund i final i singeln och låg förra året på plats 133 på WTA rankingen. De unga och lovande svenska tjejerna vann avgörande matchtiebreak med 14-12 efter att ha räddat två matchbollar. I andra omgången blev det tyvärr förlust mot ett dubbelpar från Tyskland, som dagen efter Tysklands uttåg ur VM tog lite revansch.
I fredags började Caijsa uppladdningen inför kvalet till Wimbledon som startar på torsdag. Det blev först ett par dagars träning på en gräsmatta på slätterna mellan Båstad och Torekov. På söndag blir det en dagsutflykt till Karlskrona och ett par timmar på deras fina gräsbanor, innan flyget till London och kvalet till Wimbledon lyfter tidigt på tisdag morgon. Caijsa kanske blir den enda spelaren i Wimbledons juniorklass som kommer med sin pappa som coach. Kanske kan det trots allt bli ett vinnande koncept med all erfarenhet de har tillsammans.
Caijsa Hennemann - Torekov - 2018Caijsa Hennemann - Torekov - 2018 Caijsa Hennemann - Torekov - 2018Caijsa Hennemann - Torekov - 2018


Webdesign av Websoluto.se