2018-06-24 - Debut på Grand Slam nivå

Caijsa fick nyligen spela sin första Grand Slam turnering när hon kvalade till Franska Öppna i Paris. Formen var bra och förhoppningen var att kvalificera sig till huvudtävlingen på Roland Garros.
Hanna Viller Møller från Danmark ville dock annat och besegrade Caijsa i öppningsmatchen. Caijsa var tyvärr mycket spänd och hade för mycket tankar på resultatet istället för att försöka fokusera på att spela så bra tennis som möjligt. Nu fick hela familjen en hel helg ledigt i Paris som utnyttjades maximalt. Nästan alla senfärdigheter besöktes och det blev även en hel dag på Philippe Chatrier CC på Roland Garros. Från 5:e raden fick vi uppleva Nadal och Sharapova spela tennis på högsts nivå vilket blir ett minne för livet. Efter det franska äventyret väntade professionell tennis på hemmaplan. Två seniortävlingar på Pro Circuit 25.000$ nivå i Ystad och i Båstad. Det innebär spel mot seniorer som kan vara rankade mellan 250-500 i Världen. Caijsa fick WC till båda tävlingarna då hon är bland de främsta juniorerna i världen. Hon tackade för förtroendet i den perfekt arrangerade tävlingen i underbara Ystad Saltsjöbaden och tog som enda svenska sig till 2:a omgången. Där blev det förlust mot en rutinerad tyska som vann med 2-1 i set, efter att Caijsa bjudit publiken på tennis av världsklass i första set.
Theodor Cederlöf (fd Ström) hjälpte till att bibehålla den goda formen genom en tuff träningsmatch på hemmaplan (6-7, 6-7) innan
 Team Hennemann fortsatte till Båstad. Nu hoppas vi på fortsatt bra spel denna vecka.
Theodor Cederlöf vs Caijsa Hennemann - 2018Caijsa Hennemann - Påvelund 2018 Caijsa Hennemann - Påvelund 2018Caijsa Hennemann - Påvelund 2018


Webdesign av Websoluto.se