2018-05-17 - La Manga, Karlskrona, Pixbo

Maj månad inleddes med 3 veckors seniortennis för Caijsa. Det började med ett läger arrangerat av förbundet i La Manga. Träningslägret blev mycket lyckat trots återbud av några av våra duktigaste seniorer. Träningslägret var delvis en förberedelse inför de två tävlingarna på hemmamark i Rising Star Tour.
Karlskrona var först ut och där spelades både en dam- och en herrklass. Sedan var det tävling för damerna på Pixbos konstgrus strax utanför Göteborg. Det var mycket roligt att det både bjöds på högklassiga arrangemang båda veckorna av arrangörerna. Startfälten båda veckorna var på en bättre nivå än väntat, vilket gjorde att det var många sevärda matcher för alla oss som älskar grustennis.
Efter träningslägret i La Manga hade Caijsa förhoppningar på att spela på en hög nivå och gå riktigt långt i turneringarna. Det blev totalt en singel- och en dubbelmatch där Caijsa kom upp i normal standard, vilket resultatmässigt räckte till en semifinalplats i Karlskronas dubbelklass.
I Pixbo var tyvärr spelet på en för låg nivå, vilket var tråkigt med mycket publik som var nyfikna på Sveriges bästa tjejjunior. Svårt att svara på varför spelet inte alls stämde, men kanske en reaktion på att träningen under våren blivit lidande av alla tävlingar. Nu har Caijsa 11 dagar på sig att försöka hitta tillbaka till sitt normalt fina grusspel, innan hon den 29 maj tar flyget till Paris och Franska Öppna Mästerskapen. http://swetennis.se/fria-bilder/
Caijsa Hennemann - Karlskrona 2018Caijsa Hennemann - Karlskrona 2018


Webdesign av Websoluto.se