2018-03-24 - Spelet blåste bort i Benicarlo

Det fanns förutsättningar för bra spel och många matcher för Caijsa under andra veckan i Spanien. Tyvärr blev turneringen ett litet lotteri beroende på storm/orkan hela veckan. Caijsa utnyttjade vinden de två första matcherna till sin fördel, men fick inte till det mot sin dubbelkompis i kvartsfinalen. På träningarna hade Caijsa genom längd och bra toppspinn besegrat Viktoriya från Vitryssland. I skarpt läge och i stormen med lite grus kvar på banan, var det omöjligt att spela högt över nät, vilket gjorde att motståndaren fick ett övertag med sitt typiska inomhusspel. Kändes ganska surt då Caijsa spelmässigt hade stor chans att gå hela vägen i singeln. Nu blev det åter förlust i kvartsfinal och till slut även förlust i semifinal i dubbeln efter två jämna set 6-7, 6-7. Andra veckan blev trots allt mycket lärorik inför framtiden, och ett kvitto på att Caijsa inom snar framtid tillhör de 100 bästa 18-åringarna i världen. Nu väntar ett grymt bra startfält tredje veckan i Spanien när Trofeo Juan Carlos Ferrero Grade 1 i Alicante skall avgöras.
Caijsa Hennemann - Benicarlo Spain - 2018Caijsa Hennemann - Benicarlo Spain - 2018 Caijsa Hennemann - Alicante Spain - 2018Ebba Hennemann - Alicante Spain - 2018Ebba Hennemann - Alicante Spain - 2018Caijsa Hennemann - Alicante Spain - 2018


Webdesign av Websoluto.se