2018-03-08 - Streber Cup stipendium till Caijsa

Under onsdagen fick Caijsa möjligheten att besöka Kungliga Tennishallen i Stockholm. Det blev frukosttennis med spel på kungligas anrika Centre Court tillsammans med några ledande personer inom svenskt näringsliv. Caijsa blev inbjuden av stiftelsen Streber Cup för att senare under den gemensamma frukosten få mottaga ett fantastiskt stipendium. ”Checken” som delades ut till Caijsa var på hela 150.000:- och skall användas till Caijsas internationella tävlingar. Målet i år är att försöka utveckla spelet en nivå till så att möjligheten finns att få kvala in till samtliga Grand Slams turneringar för juniorer (18 år). Nedan text om stiftelsen Streber Cup är hämtad från hemsidan magnusnorman.com och är från 15/3-2016.

Ledande personer inom näringslivet har sedan 2003 en stiftelse för att stödja utvecklingen av svensk tennis. Målet är att ge stöd till ungdomar i åldern 14-20 år för att de ska kunna spela fler internationella tävlingar och därigenom förenkla övergången från junior- till seniorklass. Det gäller att finna tennisungdomar som kan vara föredömen både på och utanför tennisbanan. I Stiftelsen Streber Cup ingår ett 100-tal ledande personer inom svenskt näringsliv som under ett flertal år träffats och spelat tennis. Stiftelsens styrelse är Caroline Sundewall, ordförande, Carl Bennet, Michael Treschow, Claes Dahlbäck, Stefan Dahlbo, Mats Andersson, Peter Säll, Bengt Möller samt Laszlo Szombatfalvy, hedersledamot. Cecilia Lager, Jan Berntsson, Björn Franzon, John Larsson och Per Hjertquist är rådgivare. Hans Mertzig förvaltar stiftelsen medel. En stipendiatpatrull bestående av Per Hjertquist, Stefan Dahlbo, Cecilia Lager och Bengt Möller hjälper stiftelsens styrelse att selektera fram lämpliga kandidater. 
Caijsa får Streber Stiftelse Cup Stipendium 2018 Streber Stiftelse Cup - Stipendium 2018


Webdesign av Websoluto.se