2018-01-26 - Bäst i Sverige igen

För 5 år sedan blev Caijsa svensk juniormästarinna inomhus i 12-års klassen. Sedan dess har det blivit ett antal stora titlar på alla underlag, men en av Sveriges bästa tennisjunior har inte lyckats vinna SM inomhus sedan titeln i GLTK 2013. Trots sitt internationella genombrott med EM silver och flertalet turneringssegrar på ITF touren, vill gärna Caijsa fortsätta att regelbundet spela nationellt inför vänner och bekanta. Dessutom är det oerhört viktigt för de yngre spelarna att ha förebilder att följa på hemmaplan. Denna veckan avgjordes junior SM i Falun för 18- och 21-åringar. Caijsa har varit ute på internationella uppdrag sedan annandag jul, men ville verkligen ta tåget 6 timmar till Falun för att försöka spela till sig SM medaljer. Inte bara för att det var 5 år sedan förra titeln, utan även för att visa att hon även är Sveriges bästa junior inomhus. Årets startfält var i princip bästa möjliga tänkbara samt Caijsa fick den absolut mest utmanande lottningen. Temirhanova, Lundstedt, Zaar, Ferding, Berlin, Alfredsson och Leijon var alla samlade på Caijsas sida i lottningsträdet.
Det blev även ett deltagande i dubbelklassen tillsammans med vännen och tidigare klubbkompisen Olivia Alfredsson från GLTK. De båda tjejerna från Västra Frölunda bor endast 1 km från varandra och har spelat fotboll tillsammans i Näsets SK. Tillsammans har de aldrig förr tagit några SM medaljer, men energin de båda visade både på och utanför banan i Falun, gjorde att förhoppningarna om medaljer ökade för varje dag.
Det blev till slut ett SM silver i dubbelklassen efter finalförlust med 5-7, 4-6 mot 1:a seedade Ferding/Viktorovitch. I singel kom till slut det efterlängtade guldet och bekräftelsen vilken junior i Sverige som är bäst inomhus just nu. Caijsa var stabil och tappade inte ett set....inte ens om motståndarna lägger ihop sina game i matcherna.
Caijsa har ett brett registr, hög kontrollerad fart och rör sig bra på banan. Ett mycket bra genomfört junior SM. 
Caijsa vs Agnes Gustafsson - SM final Falun 2018 Agnes Gustafsson och Caijsa Hennemann - SM Falun 2018 Caijsa Hennemann SM Guld - Falun 2018 Ida Ferding_Alexandra Viktorovitch vs Olivia Alfredsson_Caijsa Hennemann - SM 2018


Webdesign av Websoluto.se