2018-01-07 - Fantastiska prestationer i SALK

Direkt efter julgröten på juldagen packade vi bilen och hela familjen drog till Alvik Strand. Det har blivit en tradition att fira nyår och det nya året på Scandic Alvik i samband med att SALK OPEN spelas. Både Ebba och Caijsa stod för fantastiska prestationer under de två veckorna som vi var på plats i huvudstaden. Ebba hann med och spela SALK OPEN 16-års klass, SALK OPEN ITF 18 och Eskilstuna Vintertour. Även om inte det blev några medaljer till Ebba så visade hon upp en fantastisk tennis med ett jättestort register. Hon visar verkligen att hon kommer bli att räkna med om ett par år när hon växt till sig lite. Caijsa fick detta året nöja sig med att deltaga i ITF 18 SALK OPEN. Deltagandet var länge osäkert då vänstra handleden inte har varit fullt frisk. Dagen före turneringsstart godkände glädjande nog Eva Linger i Göteborg och sjukgymnasten på plats deltagandet. Trots en mycket svår lottning och stor press lyckades Caijsa återigen vara bäst när det väl gällde. En monstervändning i semifinalen från underläge 0-5 till vinst 7-5 bäddade för den första svenska finalen på hardcourt. I finalen väntade favoriten Esther Adeshina från Storbritannien som inte hade tappat ett set och i semifinalen slagit ut duktiga Alexandra Viktorovitch. Detta var dock inget som skrämde Caijsa utan EM-finalisten plockade fram sitt bästa spel och vann med kassaskåp säkra 6-2, 6-1. Nu väntar en 8 timmars bilresa ner till Malmö för nytt ITF deltagande för Caijsa. Tävlingen startar redan imorgon måndag, så vi får hoppas att Caijsa hunnit återhämta sig.
Caijsa Hennemann - SALK ITF 2018Caijsa Hennemann vs Esther Adeshina - SALK ITF 2018Caijsa Hennemann - SALK ITF 2018


Webdesign av Websoluto.se