2017-12-02 - Dubbelt i Stavanger

What a game, которые соответствуют, cual partido, quel match, was für ein gutes spiel, ne iyi maç!
Finalen i Stavanger ITF 18 mellan brittiska och endast 13-åriga Matilda Mutavdzik och Caijsa blev en galet välspelad och spännande match. Caijsa hade inga större förväntningar på sig själv när hon gjorde sin första vecka på max sedan juli månad, utan hoppades på att kroppen skulle hålla och såg fram mot att spela match igen. Efter ett par matcher utan riktig spets lossnade spelet i både kvarts- och semifinal, i vilka Caijsa spelade drömtennis och endast tappade 3 game. I finalen var det sedan mycket nerver och känslor mot en spelare som hade precis allt att vinna, samtidigt som Caijsa hade förväntningar på sig att vinna enkelt. Mycket starkt att Caijsa lyckades stänga båda seten trots många utsatta lägen. 7-5, 7-6(4) blev siffrorna som gav Caijsa sin första inomhusseger på ITF18 nivå.
Andra turneringssegern inomhus på ITF18 nivå kom sedan ett par timmar senare, när Caijsa i par med Lisa Zaar från KLTK vann dubbeltiteln mot det polsk-/ryska paret Hedrzak/Shchetinina. Även i dubbeln blev det mycket jämnt, som fick avgöras i ett avgörande matchtiebreak. Här visade de Svenska tjejerna att det är viktigt med glöd och hjärta, vilket gjorde att de kunde kämpa till sig segern med 10-7 i matchtiebreak. Detta var resultatmässigt en viktig seger för Caijsa som tidigare aldrig vunnit en ITF dubbeltitel.
Efter nästan 4 månader utan tennisträning åker Caijsa till en Grade 5 turnering i Norge som storfavorit. Att vilja utsätta sig för en sådan utmaning imponerar väldigt mycket och visar en enormt stark mentalitet och passion till sporten.
Kul också att Ebba gjorde en bra kvalmatch mot en fransyska som till slut tog sig till andra omgången i huvudtävlingen. Ebba har dessutom visat upp en bländade form och riktigt bra tennis på träningarna med Caijsa. En mycket bra erfarenhet att känna att man platsar i dessa sammanhang.
Nu bär det iväg till en ny norsk stad och nya möjligheter. På söndag lyfter flyget till Bergen som vi aldrig tidigare varit i. Vi lämnar ett Stavanger som vi nu varit i 4 år i rad. Med tennishallen och hotel inom 200m är det något vi kan rekommendera för de som spelar ITF18 eller Tennis Europe 14.
Caijsa Hennemann - Stavanger - 2017 Caijsa Hennemann - Stavanger ITF18 - 2017 Caijsa Hennemann vs Matilda Mutavdzic - 2017 Caijsa Hennemann - Lisa Zaar - Stavanger - 2017


Webdesign av Websoluto.se