2017-10-31 - 4 riktigt bra matcher i Finland

Ebba åker hem till Sverige med ett större självförtroende efter att ha spelat sina två första ITF turneringar. Att det skulle bli en vecka på det tuffa filtunderlaget visste man, då arrangören i Vierumäki i en separat text angivit att killarna spelar på hardcourt och tjejerna på filt/carpet. Däremot var det mycket förvånande att det även blev filt vecka två i Tammerfors. På ITF's hemsida står det angivet Hard - Indoor under Tournament Details, och ingen tilläggsinformation att något annat underlag gäller för tjejer. Den mycket osympatiske tävlingsledaren var tydlig att det är ITF's problem, då tjejerna har spelat på samma underlag i 23 år. Därför fanns det ingen anledning för dem att förtydliga att en av klasserna spelar på snabbt underlag (kategori 5) istället för medel (kategori 3). Det skall bli spännande att se vad ITF svarar på frågan, hur det är möjligt att ha ett helt annat underlag än det som framgår när man anmäler sig.

Glädjande brydde sig inte Ebba om vilket underlag det var, utan visade åter igen att spelet bara blir bättre och bättre. Efter en mycket stark mental insats mot Stella Erlund från Finland, fick hon möjlighet att även spela mot kvalets 1:a seedade ryska Alena Kubanova. I en helt jämn match lyckade till slut ryskan serva hem matchen (16 serveess) med siffrorna 3-6, 4-6. Ebba avslutar veckorna i Finland på bästa möjliga sätt och spelar sin bästa tennis i kvalfinalens förlust. Tyvärr blev det ingen "LL" plats i huvudtävlingen denna gång, då tävlingsarrangören lyckades att dra två finländska namn istället vilket speglar agerandet som tävlingsledningen hade under veckan.
Ebba Hennemann - Tampere 2017 Ebba Hennemann - Tampere ITF 2017


Webdesign av Websoluto.se