2017-10-25 - Lovande ITF debut av Ebba

Efter några trevliga dagar i Stockholm tog Ebba och Caijsa Finlandsbåten till Helsingfors för spel i Vierumäki Dunlop Junior Cup. Vierumäki ligger en timme norrut från Helsingfors och har ett olympiskt center med många olika idrotter. Trots att den lilla byn med endast en mataffär och en bensinstation ligger mitt i skogen, är det till skillnad mot Kramfors ganska lätt att få dagarna att gå om man så önskar. Ebba spelade sin första match på ITF touren i kvalet mot Fanny Torn från Finland. Den 16-åriga medaljören från FM hade ingen chans mot Ebba i det höga tempot på filtunderlaget. Ebba tog efter mycket bra spel ledningen med 5-1, och såg ut som om hon var veteran på touren. Fanny var dock duktigare och mer rutinerad än många andra tjejer på touren. Genom att behärska alla slag lyckas tjejen från Tomtens land taktiskt manövrera bort Ebba med en helt ny taktik, och får Ebba som lite i panik ta felaktiga beslut i många avgörande lägen. Ebba förlorar i tre set men skall ändå vara nöjd med sin debut. Genom att tävla mycket så lär man sig ganska mycket. Ebba anmälde sig som Lucky Looser men var på reservplats 5 när lottningen kom. Debutanten ställde dock telefonen på tidig väckning och anmälde sig redo för spel när hallen öppnade. Övriga spelare på reservlistan hade valt att åka hem efter lottningen, vilket gjorde att Ebba fick plats i huvudtävlingen efter sent återbud. Nu väntade helt överraskande match i huvudtävlingen mot ryskt motstånd. För att inte starta spekulationer så var det inte Caijsas plats som Ebba övertog, utan Caijsas motståndare vann på w.o. efter att storasyster inte kände sig helt frisk vid matchstart. Ebba möter en fysiskt starkare spelare som utnyttjar filtens låga och snabba studs till fullo. Trots detta gör åter igen Ebba en respektlös och mycket bra match. Det blir förlust med 3-6, 3-6, men det hade varit spännande med en ny match mot samma spelare på hardcourt eller grus. Även om det var tråkigt att det inte blev något spel för Caijsa, så blev veckan i Vierumäki mycket lyckad med två bra matcher för Ebba. Nu blir det ett par dagar med styrka och kondition innan det rullar vidare mot Tammerfors och nya möjligheter.
ITF Finland - Caijsa och Ebba Hennemann - 2017 Ebba Hennemann - ITF - Finland 2017 Ebba Hennemann - Finland ITF 2017 Ebba Hennemann - Finland ITF 2017


Webdesign av Websoluto.se