2017-10-21 - Stipendieutdelning i Stockholm

Vilken fantastisk torsdagskväll det blev i Stockholm för hela familjen. Det startade med trevligt mingel med bl.a. Stefan Edberg, Sofia Arvidsson och Åsa Svensson i Case Fonders partner Lounge inne på Stockholm Open. Lite senare fick Caijsa ta emot den stora prischecken på 100.000 SEK av Stefan Edberg inför den stora publiken på Centre Court. Priset fick hon för sina fina nationella resultat under 2017. När ceremonin på banan var klar kunde världsstjärnan Grigor Dimitrov till slut byta plats med Caijsa i strålkastarljuset. Dimitrov hann inte lämna banan efter sin vinst förrän Sveriges just nu hetaste junior åter igen stegade ut inför den fullsatta läktaren i Kungliga Tennishallen. Grigor kikade glatt  mot den lilla svenskan och sade förvånande "again"?  Den nya entrén gällde ytterligare ett stipendium och ett mycket fint sådant. The Peter Wallenberg Sportmanship Award delas varje år ut till den tennisjunior som är den största förebilden på och utanför banan. Med motiveringen "Caijsa jobbar målmedvetet med sin tennis och är med sin positiva inställning och attityd en stor förebild. Hon representerar sig själv, sin klubb (Ullevi TK) och Svensk Tennis på allra bästa sätt - både på och utanför banan". Förutom den fantastiska äran mottog även Caijsa en kristallboll och ett stipendium på 25.000 SEK. Efter den prisutdelningen kunde nästa storstjärna byta plats med Caijsa. Juan Martin del Potro kunde hålla dörren öppen för Caijsa när hon för sista gången på ett tag lämnade Sveriges anrikaste tennisplan.
Fredagen firades med mottagande av smycken från Moderna Smycken, shopping på Mall of Scandinavia (inte för stipendiepengarna) och kvällsbesök i inspelningsstudion av Idol.
Stefan Edberg Stiftelse - 2017 The Peter Wallenberg Award - 2017


Webdesign av Websoluto.se