2017-10-15 - Andra raka för F15

Ullevi TK tog sin andra raka vinst i div 1 Väst för 15-åringar. Denna helgen var det bortamatch mot Lerum TK som stod på programmet, men åter igen skulle dubbelmatchen bli kampen som avgjorde hela tillställningen. Lagen vann var sin singelmatch varav Ebba besegrade ett år yngre och duktiga Linn Svärd med 6-4, 6-3. Bra gjort med tanke på att seriespelet ofta gynnar "underdogs" med ett avgörande matchtiebreak vid ställningen 1-1 i set. Ebba var solid i sitt spel utan att glänsa, vilket som oftast räcker ganska långt i lite nerviga lagmatcher.
I den avgörande dubbelmatchen mot Linn Svärd och Vilma Karlander krävdes det dock tennis på högsta nivå för att ha någon chans till vinst. Ebba och Stella Schadewitz hamnade i ett 1-4 underläge direkt i första set, samt hade lite senare hela 4 setbollar mot sig vid 4-5, 0-40. En fantastisk vändning till 7-5 bäddade för dubbelseger och vinst i hela lagmatchen med 2-1. Det innebär att Ullevi TK lyckats vinna mot de bägge lokalkonkurrenterna och förväntade topplagen GLTK och Lerum TK. Nu väntar i sista omgången en avgörande match mot Tabergsdalen TK, och om Ullevi TK skall lyckas vinna serien och ta en plats i SM slutspelet för 15-åringar i lag.
Sofia Sizirani, Ludwig Schadewitz, Stella Schadewitz, Ebba Hennemann Ebba Hennemann - 2017


Webdesign av Websoluto.se