2017-10-09 - Silver i Tennis Europe Masters

Caijsa stod åter igen för en internationell framgång när hon spelade till sig silvret i det anrika Tennis Europe Junior Masters. Finalen i tjejernas 16-års klass spelades i år mellan två mycket formstarka spelare. Fransyskan Carole Monnet har kommit tillbaka starkt efter ett längre skadeuppehåll, och har i sommar visat upp fantastisk fin tennis. Hon tog sig till Masters genom att bl.a. vinna över danska jättelöftet Clara Tauson med 6-3 6-3.
Caijsa som tog EM silver individuellt i somras har tyvärr fått vila från spel ett par månader, men ville absolut inte missa denna fantastiska möjlighet att få deltaga i ett arrangemang av världsklass. Den solklara finalen mellan turneringens absolut starkaste spelare blev en fin uppvisning för den stora italienska publiken. Carole Monnet visade upp ett fantastiskt register och såg galet stark ut. Caijsa fick inte en boll gratis utan var tvungen att spela på sin högsta nivå för att lyckas vinna sina poäng. Inte ens med formen från Moskva hade kunnat ändra på resultatet utan Caijsa får vara nöjd med en fantastisk fin 2:a plats. Matchen visar också tydligt vad Caijsa måste förbättra för att verkligen ha möjlighet att vinna mot all typ av motstånd.
Caijsa Hennemann - TE Junior Masters - 2017 Caijsa Hennemann - Italigen 2017 Caijsa Hennemann - Tennis Europe Masters - 2017 Caijsa Hennemann - Italien 2017


Webdesign av Websoluto.se