2017-09-29 - Le Stade Roland Garros

Vägg i vägg med PSG's träningsanläggning i västra Paris ligger Le Stade Roland Garros. Tennisarenan är värd för Franska Öppna, en Grand Slam-turnering som varje år spelas på grus i maj/juni.
Caijsa tillsammans med Ullevi TK's franska tränare Damien Croisant är inbjudna av Franska Tennisförbundet att tillbringa några dagar på denna fantastiska arena. Caijsa bor på anläggningen tillsammans med några av Frankrikes bästa tennisspelare. Med Eiffeltornet som utsikt från sitt fönster och en anläggning av absoluta världsklass, skall Caijsa försöka komma i matchform inför kommande Tennis Europe Junior Masters i Italien. Läkningen av den stukade handleden har gått bättre än väntat. Caijsa kom fram till Paris på torsdag lunch och gjorde sitt första riktiga träningspass på 8 veckor. Rapporterna säger att spelet kändes bättre än väntat på en av Roland Garros två hardcourt banor. Imorgon eftermiddag är planen att kunna köra ett gruspass på bana 3, som är en av 4 banor på Roland Garros som kallas Places des Mousquetaires (de fyra musketörerna). 2-18 Augusti 2024 kommer Paris vara värd för sommar OS. Kampen om medaljerna i tennisturneringen kommer att hållas på banorna som nu Caijsa får möjlighet att träna på.
Le Stade Roland Garross - 2017 Roland Garros - Franska Öppna Le Stade Roland Garross - 2017


Webdesign av Websoluto.se