2017-09-22 - Stefan Edbergs Stiftelse

Sedan Stefan Edberg avslutade sin karriär 1996, har den sympatiske tidigare världsettan stöttat svensk juniortennis. Närmare 6 miljoner kr har delats ut som stipendier till tennisjuniorer, för att underlätta utbildningen till att bli en internationell spelare. För att bli en stipendiat måste man vara den spelare som samlat flest poäng under året i de fyra största nationella tävlingarna i klasserna 14- och 16-år. För andra året i rad vinner Caijsa stipendiet i 16-års klassen, trots att hon inte kunde deltaga i den avslutande SM tävlingen i Båstad.

Stipendiet på hela 100.000:- kommer att delas ut i samband med Stockholm Open den 19.e oktober, och prisutdelningen sker på centercourt före kvällsmatcherna kl.18.30. Stipendiet kommer vara väldigt betydelsefullt för Caijsas fortsatta internationella tennissatsning. Det stora ekonomiska stödet ger Caijsa möjligheten att kunna resa med coach på nästan samtliga planerade resor 2018. EM silvret i somras kom genom vinst i semifinalen mot en topp 50 spelare på världsrankingen för 18-åringar. Stipendiet från 2016 användes bl.a. till ett träning- och matchläger i Italien i våras, på vilket Caijsa fick möjligheten att möta den mycket duktiga Elisabetta Cocciaretto från Italien hela tre gånger. Italienskan som tog sig till 3:e omgången i US Open för några veckor sedan, fick efter tre raka segrar mot Caijsa i Italien se sig besegrad när det plötsligt gällde EM final. Utan det ekonomiska stödet från Stefan Edbergs Stiftelse hade aldrig resan till Italien blivit av, och då hade matcherna i Moskva mot finalen känts mycket svårare.
Stefan Edberg Stipendium - 2017


Webdesign av Websoluto.se