2017-09-02 - Team Göteborg vinnare igen

På lördagen gick den årliga och prestigefulla fighten mellan region Väst och region Göteborg. Varje lag ställer upp med 10-talet tjej- och pojkjuniorer upp till 16 år, och möter varandra sedan i singel- och dubbelmatcher under dagen. Precis som de senaste åren gick matcherna i Borås och det bjöds på riktigt bra tennis. Segern gick även i år klart till staden vid vattnet, och det var tre tjejer från Ullevi TK som dominerade stort. Ebba Hennemann, Viktoria Leth och Stella Schadewitz spelade totalt 11 matcher och var samtliga obesegrade när dagen var slut. Ebba lyckades spela färdigt 4 hela set och vann samtliga med (6-3) Alexandra Jansson, (6-4) Sandra Erlandsson, (6-1) Sofia Carlsson, samt i dubbel med Stella mot Olivia Hedlund och Sofia Carlsson (6-4). Totalt vann region Göteborg med 37-18 i set mot region Väst. Viktigaste kanske inte segern var, utan möjligheten att träffas och träna tennis under lättsammare former. I år blev det ett tufft spelschema med 4-timmar tennis för nästan samtliga deltagare, då det var många spelare som hastigt insjuknat natten till lördag. Spelarna på plats fick därför riktigt bra och tuff matchträning och gjorde det mycket bra från början till slut. Coach för Team Göteborg var Blago från GLTK.
Ebba Hennemann - 2017 Ebba Hennemann - 2017


Webdesign av Websoluto.se