2017-08-01 - Ingen medalj i sunkigt RM

Ebba och Caijsa tillhör juniorerna som alltid försöker spelar RM. I årets utomhus RM kunde Caijsa inte deltaga pga av landslagsuppdrag. Ebba kom dock till start i både singel och dubbel i 16-års klassen. Det var åter bra spel av Ebba men tyvärr fick hon se sig besegrad i semifinalerna i båda klasserna. Trots två tredjeplatser i RM blev det ingen medalj, då arrangören bedömde deltagarantalet för få. (12 st i FS16) Anmälningsavgiften på 450:- kr för de båda tävlingsklasserna reducerades dock inte, trots få matcher.
Kommer någon att spela RM nästa år? Matchresultaten uppdaterades först dagen efter, varför spelarna inte visste vem de skulle möta.
RM är en av de viktigaste lokala tävlingarna under året, men ändå väljer man att, i exempelvis 16-års klassen, sätta in domare som aldrig dömt tidigare. Det är bäddat för att domsluten inte håller en nivå värdigt ett RM. Det finns flertalet 12-års turneringar i regionen där nya domare kan och bör öva.
I dubbel fick Ebba kalla in sin kompis Evelina Carlsson då hennes ordinarie dubbelpartner Stella Schadewitz fått förhinder. Ebba och Evelina spelade riktigt bra men fick se sig besegrade av Viktoria Leth och Lisa Fagerberg. Leth/Fagerberg ställs mot Karlander/Schadewitz i final.
Ebba Hennemann - RM 2017 Ebba Hennemann - RM 2017

Skall Sverige bli en tennisnation igen, så är det inte bara spelare och tränare som måste höja kvalitén på allt de gör. Arrangerar man en tävling och tar betalt så har man ett ansvar mot kunderna som betalar. Det räcker inte med att stå för banor och sälja kaffe längre för den dyra anmälningsavgiften. Resultaten skall uppdateras online omgående, toaletterna skall vara städade, det skall finnas lättare mat att köpa på plats och givetvis skall en 3:e plats belönas med ett pris.


Webdesign av Websoluto.se