2017-07-30 - Caijsa vann EM silver i Moskva

På söndagen blev det klart att Caijsa tog ett fantastiskt individuellt EM silver för tennisjuniorer 16 år. Det är första gången sedan 1983 när Dahlström spelade final i Geneve som någon svenska lyckats med den stora bedriften. I finalen blev dock superlöftet Maja Chwalinska från Polen för svår och vann guldet med siffrorna 7-6, 6-0. Caijsa var faktiskt den något bättre spelaren i första set, men när Maja knep första set höjde sig polskan sedan till en makalöst bra nivå. Caijsas insats bekräftar åter igen att tjejen från Västra Frölunda i Göteborg är ett jättelöfte inom tennisen. Nu hoppas vi att detta gör det möjligt för Caijsa att få alla förutsättningar för att ta nästa steg. Nu väntar hemresa till Stockholm och Arlanda för Caijsa, Damien Croisant (coach) och kompisen Sara Dahlström. Efter en natts sömn på Arlanda bär det iväg igen för Caijsa & Co. Nu väntar kval till lag EM för 16-åringar och Team Sweden spelar i Galati i Rumänien. Galati ligger i Östra Rumänien vid floden Donau bara 10 km från gränsen till både Moldavien och Ukraina. Sveriges lag representeras av Caijsa Hennemann, Sara Dahlström och Frida Bostrand.
Svensk Tennis skriver:
http://www.tennis.se/Nyheter/Nyheter/EM-silvertillHennemann/
Maja Chwaliinska vs Caijsa Hennemann - Moscow 2017 Damien Croisat och Caijsa Hennemann - EM 2017 Moskva Caijsa Hennemann - EM silver 2017


Webdesign av Websoluto.se