2017-07-29 - EM Final för Caijsa

Trots stukad handled, vansinnig skoskav och hala inomhusskor, har Svensk Tennis efter många år fått en tjej i en individuell EM final för juniorer. Caijsa Hennemann från Ullevi TK har radat upp fantastiska segrar i Moskva och är nu klar för final i European Junior Championships 16. På lördagen besegrade hon Elisabetta Cocciaretto från Italien med 6-3, 6-3. Den mycket sympatiska italienskan är rankad som nr 53 på världsrankingen för 18 åringar, och vann förra veckan City of Wels Grade 1 turneringen i Österrike. I maj månad besegrade hon Caijsa i raka set två veckor i rad, varför segern i semifinalen verkligen uppfattades som en stor skräll i Europa. Spelet som Sveriges just nu bästa junior visat upp i Ryssland har imponerat på väldigt många, och Caijsas finalplats är helt välförtjänt. I söndagens final väntar suveräna Maja Chwalinska från Polen.
Svensk Tennis skriver:
http://www.tennis.se/Nyheter/Nyheter/hennemanniem-semifinalliteoverkligt/

Bilder
från EM:
http://www.tenniseurope.org/photobook.aspx?id=14916
Caijsa Hennemann - Final EM Moskva 2017 Sara Dahlström, Caijsa Hennemann, Jens, Gustav Ström - 2017


Webdesign av Websoluto.se