2017-07-28 - EM Kvartsfinal

För 2,5 år sedan fick Caijsa ett "wild card" till Drottningens Pris som varje år spelas i Kungliga Tennishallen i Stockholm. Turneringen samlar de absolut bästa 14-åringarna i Europa och är välkänd i hela världen för de som följer juniortennis. På plats i Stockholm var Caijsa den enda spelaren som inte hade sin klubb, region eller nation på plats som stöd, utan fick istället ta med sig sin gamle far "pappaHennemann" som coach. På plats kunde de både från läktaren i Kungliga Tennishallen följa superlöftet Oona Orpana från Finland, som ett par gånger varje dag fick möjligheten att träna på Centre Court inför imponerande spelare, coacher och sponsorer. Den storvuxna, hårtslående och bollsäkra finskan uppfattades redan som en stor idrottsstjärna av alla på plats med sina tre olika coacher på banan. Vi kände oss ganska underlägsna när vi satt på läktaren utan varken träningsbana eller spelare att träna med. "PappaHennemann" försökte smälta in som duktig coach med nyinköpta träningskläder, men det var svårt att övertyga sin egen dotter som stod för sin största utmaning hittills som tennisjunior. Caijsa gör en bra insats men förlorar i 2:a omgången mot ryskan Kamilla Rakhimova. Turneringstiteln går till Taisya Pachkaleva som i finalen besegrar Oona Orpana med 6-2, 5-7, 6-4. Förbund, tränare och sponsorer är överens att de Svenska spelarna är för dåligt tränade. Efter turneringen skriver de bästa spelarna lukrativa avtal med agentbolag, som tryggar deras fortsatta tennissatsning och gör att de kan fortsätta resa med sina coacher. För de Svenska spelarna väntade vardagen, men nu med vetskapen att de är långt efter med sin tennissatsning. Idag 2,5 år senare spelar Caijsa individuella EM för juniorer i Moskva. Hon tog sig till kvartsfinal genom att slå ut två seedade spelare varav en av dessa var Oona Orpana från Finland. Två av spelarna hon besegrade i raka set spelade Wimbledon för 18-åringar för ett par veckor sedan. Caijsa tar sig till kvartsfinal genom att helt enkelt vara en bättre tennisspelare på gruset. På plats i Moskva och representant för Svenska Tennisförbundet är Damien Croisat (Ullevi TK). Vi visste att Caijsa redan var en fantastiskt duktig tennisjunior med imponerande resultat på ITF touren för juniorer, men nu fick även de sista tvivlarna ett kvitto på att Svensk Tennis inte är så tokig. Nu väntar semifinal imorgon lördag.
Caijsa Hennemann - EM Moskva 2017 Caijsa Hennemann - Individuella EM Moskva 2017


Webdesign av Websoluto.se