2017-07-26 - Fortsatt bra spel

Det fina spelet håller i sig i sommarvärmen för Ebba och Caijsa. I BDO Open i Lysekil spelade Ebba kontrollerat och noggrant i finalvinsten mot Anne-Christine Karam från Trollhättan TK. Trevligt att se att Ebba hittat ett eget spel som hon känner sig trygg med, och som hon kan utveckla mycket genom framför allt mer styrka. Nu blir det några dagar i Båstad och tennis på läktaren i Ericsson Open.
I Moskva är det 32 spelare kvar i EM för 16-åringar när spelarna på onsdagen går in i 3:e omgången. Sverige har en spelare kvar, och det är Caijsa efter på pappret en riktigt stor skräll i 2:a omgången mot Storbritanniens Gemma Heath. Gemma spelade Wimbledon och var i final förra veckan i Grade 2 turneringen Schweiziska Oberentfelden. Den fysiskt stora giganten har genom sin serve och forehand gjort henne till en av Europas bästa 16-åringar. Hade man i EM i Moskva rankat spelarna efter ITF's världsranking för 18-åringar, hade tjejen från de brittiska öarna varit en av de seedade spelarna i EM. Segern för Caijsa mot en av favoriterna med siffrorna 6-0, 6-3 är en av hennes tyngsta segrar någonsin. Att kunna plocka fram det bästa i de blågula kläderna är en bra egenskap. I 16/dels final väntar den 11-seedade Elena Milovanovic från Serbien.
Anne-Christine Karam vs Ebba Hennemann - Lysekil 2017 Caijsa Hennemann - Moskva 2017 Sara Dahlström och Caijsa Hennemann - Moskva EM 2017 Jens, Gustav Ström, Kevin Chahoud, Sara Dahlström, Caijsa Hennemann, Damien Croisat


Webdesign av Websoluto.se