2017-07-16 - Kanonspel i Falkenberg

I veckan som var spelade Ebba och Caijsa anrika Strandbadsturneringen i Falkenberg. De ställde upp i så många klasser som möjligt för att få mycket träning. Det blev pendling mellan Göteborg och Falkenberg hela veckan med morgonväckning kl 06.00 och läggdags kl 23.00. Ett stentufft program med många jobbiga matcher mot duktigt motstånd. Ebba imponerade i 16- och 18-års klasserna med fina matcher mot Alexandra Jonasson, Anna Leijon, Svetlana Teterina och Othilia Brodin. Resultatmässigt blev det ett silver och en kvartsfinal. Ebba har det mesta på plats och kommer få en rejäl skjuts när hon vuxit till sig om några år, precis som Caijsa gjorde förra sommaren. Storasyster som älskar att spela så många tuffa matcher som möjligt, gjorde en copycat på Corem Open i Båstad förra året.
Många av våra bästa juniorer spelar inte i sin egen åldersklass. De borde göra som Sveriges just nu hetaste junior och spela så många matcher som möjligt där man har allt att förlora. Det är då man tränar det mentala för att spela så bra tennis som möjligt under stor press. Caijsa gör om bedriften från förra året och vinner 16-, 18-, och elitklassen (Sommartouren). Denna gången utan setfölust!
I elitklassen var Caijsa 4:e seedad med några spelare före sig med WTA poäng. Trots att hon ofta hade 3 matcher per dag lyckades hon hålla spelet på en mycket hög nivå. I elitklassen blev det en drömfinal mot mycket duktiga hemmahoppet Molly Helgesson. Trots stort hemmastöd lyckades Caijsa med smart spel till slut spela till sig den stora prischecken.
Ebba Hennemann - Falkenberg 2017Ebba Hennemann - Falkenberg Strandbadsturnering 2017 Caijsa Hennemann - Falkenberg 2017Caijsa Hennemann Strandbaden Falkenberg 2017 Caijsa Hennemann vs Viktoria Leth - Falkenberg 2017Caijsa Hennemann vs Molly Helgesson - 2017Caijsa Hennemann - Falkenberg Strandbadsturnering 2017


Webdesign av Websoluto.se