2017-07-06 - Caijsa tar för sig internationellt

 

Det är många svenska tennisjuniorer som spelar bländande tennis på hemmaplan, men tyvärr inte få till det mot internationellt motstånd. Caijsa kunde ibland känna så när hon började med Tennis Europe i 12-års åldern, varför det idag känns roligt att hon verkligen ville fortsätta spela regelbundet mot internationellt motstånd. Vid 14 års ålder vann hon sina två första turneringssegrar i Tennis Europe, och strax efter hon fyllt 15 år tog hon sin första turneringsseger på ITF18 nivå. Vid 16-års ålder har hon både vunnit på hardcourt och clay, och har sina 180 inspelade singelpoäng på ITF18 fördelade  jämnt mellan underlagen. Hennes flitiga och regelbundna matchning mot internationellt motstånd,  har givit henne möjligheten att få spela mot följande topp 200 spelare på 18-åringarnas världsranking:

Marta Kostyuk Ukraina (3)
Iga Swiatek Polen (6)
Kamilla Rakhimova Ryssland  (26)
Malene Helgø Norge (29)
Francesca Jones Storbritannien (31)
Maja Chwalinska Polen (44)
Astrid Wanje Brune Olsen Norge (47)
Irina Cantos Siemers Tyskland (50)
Aina Hertel Polen (84)
Elisabetta Cocciaretto Italien (100)
Daria Frayman Ryssland (103)
Clara Tauson Danmark (117)
Elis Maloney Storbritannien (122)
Zoe Kruger Sydafrika (130)
Frederica Rossi Italien (152)
Vasiliki Karvouni Grekland (155)

Det är därför ganska roligt att få nämna att Caijsa på måndag den 10 juli kommer att tillhöra listan över just Världens 200 bästa 18-åringar. Även om det bara skulle vara tillfälligt, så känner hon själv att hon hela tiden utvecklar sin tennis och att ingen är omöjlig att besegra en bra dag.

 

I förlustmatchen mot ryskan Daria Frayman igår hade vår 16-åring förarsätet i bägge seten (3-0, 4-2), men fick tyvärr se sig besegrad till slut med 4-6, 3-6. Visst hördes det en grym besvikelse i rösten när Caijsa ringde och meddelade resultatet. När hon landar på på Kastrups flygplats på fredagskvällen, är det trots allt en ganska lycklig och stolt tjej som verkligen kan se ljust på framtiden. 

 

Nu blir det lite vila ett par dagar innan både Ebba och Caijsa åker till Falkenberg för Strandbadsturneringen. Det blir Caijsas sista finslipning inför individuella EM för 16-åringar som startar den 22/7 och spelas i Ryssland. Därefter går flyget till sydöstra Rumänien där Sverige skall försöka kvala in till lag EM. Skulle Sverige lyckas i kvalet flyger man direkt till Budapest i Ungern för EM slutspel. Skulle det gå så bra vågar man inte tänka på att utomhus SM för 16-åringarna i Båstad, börjar samma dag som EM slutspelet avgörs.

 

Fortsättning följer...


Webdesign av Websoluto.se