2017-06-25 - Caijsa obesegrad i tufft kval

Några mil utanför Düsseldorf spelas Gladbeck junior cup. Turneringen ingår i 18-åringarnas världstour och är en grade 2 turnering, vilket innebär att deltagarna som är med knackar på dörren till de stora Grand Slam turneringarna. Årets turnering i Gladbeck har samlat det tuffaste startfältet hittils under 2017 i en grade 2 turnering. Caijsa blev 4:e seedad i kvalet och ställdes mot en mycket duktig 17-åring från Ryssland i första matchen, och i söndagens kvalfinal mot Italiens nr 2 bland 16-åringar - La Rocca. Caijsa fick revansch från förlusten i Kramfors i mars 2016 (kvartsfinal), och tjejen från Ullevi TK tog sig till huvudtävlingen via de klara siffrorna 6-1, 6-0. Detta innebär att Sverige i huvudtävlingen representeras av nationens 3 bästa 18-åringar. Melis Yasar Helsingborg TK, Alexandra Viktorovitch KLTK och Caijsa Hennemann Ullevi TK. Resan är samordnad av Svenska Tennisförbundet och arrangeras av KLTK, och ansvarig Coach på resan är Andrej Tonejc.
Andrej, Caijsa, Alexandra, Melis - Gladbeck 2017 Gladbeck - Tyskland 2017


Webdesign av Websoluto.se