2017-06-20 - Godkänd debut på $25.000 nivå

Caijsa fick chansen i Swedish Ladies $25.000 tävling i Ystad genom ett WC till huvudtävlingen. Caijsa som är rankad 232 bland juniorerna i världen ställdes mot Laura Schaeder som är rankad 343 på seniorernas världsranking. Den 7:e seedade tyskan var topp 300 för några månader sedan och därför var tyskans vinst mot Caijsa enligt plan. Vid 6-2, 4-1 till Laura var det nästan spel mot ett mål, och juniormisstagen blev tyvärr fler och tydligare ju starkare vinden blev. Laura utmanar då domaren gällande ett domslut och Caijsa får möjlighet att andas ut och sortera sina tankar innan nästa boll sätts igång efter ett par minuters uppehåll. Plötsligt har Caijsa mer fart, aggressivitet och variation i spelet. I ett och samma game avgör hon med stoppboll, lobb och volley. Plötsligt är det den lilla svenskan som dominerar på banan precis som hon gjorde i Båstad några dagar före. 1-4 blir sedan 5-4 och 40-30 och den stora publiken runt bana 1 vädrar ett sensationellt 3:e set. Typiskt att vinden precis då når stormbyar, något som tyskan genom sin överlägsna fysik utnyttjar och stänger matchen. Glädjande dock att Caijsa får chansen att visa upp lite av sin förmåga de sista 30 min, och visa för sig själv och publik att hon var väl värd wildcardet. Nu väntar ett par dagars återhämtning innan det är dags för ITF turneringar i Tyskland och Holland.
Caijsa Hennemann - Ystad 2017Caijsa Hennemann - Ystad 2017


Webdesign av Websoluto.se