2017-06-08 - Serve, Slice och Stoppbollar

I veckan har Ebba och Caijsa tränat på serve, slice och stoppbollar i tävlingsmiljö. Det är en sak att försöka behärska slagen på träningen, men det är först när man plockar fram slagen på match som man utvecklar sitt spel. Det var glädjande att se Ebbas alla stoppbollar Partille Open,  I längden kommer det att löna sig att ha en helt komplett verktygslåda som man känner sig bekväm med. Caijsa tävlade i Lunds sommartour och överdrev kickserve och slice, vilket precis som Ebba inte alltid var det bästa alternativet för att vinna de flesta poängen. Både Ebba och Caijsa fick dock med sig var sin 2:a plats från veckans tävlingar. Ebba och Stella finalföll i dubbelfinalen mot Dahl/Jansson med 6-7 (6) 4-6 och Caijsa mot Yudanov i damer elit med 6-3 2-6 3-6. Intressant att se Caijsa utmana  Sveriges duktigaste damspelare på slice, och göra det så bra att matchen i princip är helt jämn.

Nu väntar Corem Open i Båstad nästa vecka för Caijsa och Ebba.


Webdesign av Websoluto.se