2017-05-28 - Internationell titel på hemmaplan

Caijsa vann på söndagen SEB Outdoor Open i Värnamo. Turneringen ingår i ITF's världstour för 18-åringar och var  Ullevitjejens andra titel på touren och den första på underlaget grus. Caijsa har på drygt ett halvår tagit ett stort kliv på juniorernas världsranking genom att ta sig till fyra finaler (Ventpils, Stavanger, Gjøvik,Värnamo). Nästa vecka kommer hon för första gången ta sig in bland de 300 bästa med en placering runt 250. Rankingen är viktig för att kunna få möjligheten att spela mot ännu bättre motståndare, vilket förhoppningsvis gör det lättare att ta nästa steg i utvecklingen. Veckan i Värnamo var en tävlingsresa arrangerad av Tennis Göteborg. Viktor Stjern och Blago Talevski var ledare för det härliga gänget och bidrog till en mycket lyckad resa. Under veckan fick även Caijsa hjälp med sparring av RIG Lidköping och Good To Great, vilket gjorde det enklare för Caijsa att hålla en hög nivå hela veckan. Samtidigt som det spelades ITF i Värnamo var det även kval till Next Generation Cup i Göteborg. Ebba tog sig där till kvartsfinal och hade 4 matchbollar att få spela en avgörande match till riksfinalen i Båstad. Trots mycket bra spel blev det tyvärt förlust och sista möjligheten att nå "Kalle" finalen är borta. Fördelen med tennis är att det kommer nya turneringar hela tiden och därmed även nya utmaningar. Närmast väntar Partille Open och en sommartour i Lund.
Caijsa Hennemann - Vinnare ITF Värnamo 2017 Caijsa Hennemann - Vinnare ITF Värnamo 2017 Caijsa Hennemann - Värnamo 2017


Webdesign av Websoluto.se